Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
Έρη Ρίτσου, «Ο νεκρός δολοφονήθηκε», στη Σάμο
Διαφ.
Το βιβλίο «Ο νεκρός δολοφονήθηκε».
Η συγγραφέας Έρη Ρίτσου.
Οι εκδόσεις Κέδρος.

Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ παρουσίασαν το βιβλίο της Έρης Ρίτσου«Ο νεκρός δολοφονήθηκε», στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χατζηγιάννειο Κτίριο, Βλιάμου 21, Νέο Καρλόβασι, Σάμος.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς:

Η Έρη Ρίτσου διάβασε αποσπάσματα απ' το βιβλίο.

Έρη Ρίτσου, «Ο νεκρός δολοφονήθηκε»

Δεκάδες φίλοι της συγγραφέως έσπευσαν να απολαύσουν μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά σε έναν όμορφο χώρο, με έντονα τα χρώματα και αρώματα της νησιωτικής Ελλάδας και να ακούσουν την Έρη Ρίτσου να μιλά για το πρώτο μυθιστόρημά της στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τόσο η Έλσα Χίου όσο και η Έλενα Χουσνή επεσήμαναν στις ομιλίες τους το έντονο πολιτικό άρωμα στο βιβλίο της Έρης Ρίτσου, την ανατομία στα «ένοχα μυστικά» των μικρών κοινωνιών καθώς και το γεγονός ότι το βιβλίο θίγει, στα πλαίσια του αστυνομικού μύθου του, πολλά επιμέρους θέματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Έρη Ρίτσου, «Ο νεκρός δολοφονήθηκε»

Οι εκλογές του 2015 στο φόντο της ιστορίας, ένας φόνος που ζητά τη λύση του, μια αστυνομικός που καταφεύγει στο νησί της καταγωγής της σε μια δύσκολη προσωπική συγκυρία, η σεξουαλική κακοποίηση μιας εφήβου από τον καθηγητή της η «γάγγραινα» του φασισμού, το προσφυγικό, αλλά και πολλά ακόμη ζητήματα θίγονται στο μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο νεκρός δολοφονήθηκε».

Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτή την όμορφη βραδιά.

Έρη Ρίτσου, «Ο νεκρός δολοφονήθηκε»

Το πτώμα ενός άντρα με το πρόσωπο και τα χέρια καταφαγωμένα από τσακάλια βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή ενός νησιού.

Στη μια του τσέπη ένα σημείωμα: ΕΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Στην άλλη ένα τυπωμένο μέιλ: «Αν δεν έρθεις να με δεις, θα σκοτωθώ». Στο στέρνο του χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός.

Ποιος είναι αυτός ο άντρας; Πώς βρέθηκε εκεί; Ποια ήταν η αιτία του θανάτου του και ποια τα κίνητρα του δράστη; Προσωπικά ή πολιτικά; Όλα τα σενάρια μοιάζουν εξίσου πιθανά. Τα ερωτήματα είναι πολλά για τις τοπικές αρχές, που δεν είναι συνηθισμένες να αντιμετωπίζουν τέτοιες υποθέσεις στο μάλλον ήσυχο νησί.

Στον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, στην καρδιά της κρίσης, η νεαρή αστυνομικός Μαρία Γεωργίου, που κατάγεται από το νησί, θα επιστρέψει εκεί με μετάθεση από την Αθήνα και θα αναλάβει να βοηθήσει τις αρχές να λύσουν το μυστήριο. Ένα μυστήριο που περιπλέκεται όσο προχωρούν οι έρευνες…

Έρη Ρίτσου, «Ο νεκρός δολοφονήθηκε»

Για τη συγγραφέα

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Βαθύ και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου. Κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου Ρίτσου και του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Σπούδασε αγγλική φιλολογία. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα