Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη», της Λένας Τερκεσίδου
Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη».
Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου.
Οι εκδόσεις Μίνωας.

Λένα Τερκεσίδου, Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη, εκδόσεις Μίνωας

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο IANOS παρουσίασαν το βιβλίο, «Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη», της Λένας Τερκεσίδου.

Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου και η ομάδα Σβούρες γνώρισαν στα παιδιά το μάγο Τέρη Ξεφτέρη και την παρέα του. 

Με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά έμαθαν πώς γίνονται τα μαγικά του φίλτρα, τα ξόρκια και οι συνταγές.

Λένα Τερκεσίδου, Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη, εκδόσεις Μίνωας

Ο μάγος Τέρης Ξεφτέρης ζούσε στην Πολιτεία των Αλχημιστών και πήγαινε στη Μεγάλη των Μάγων Σχολή. Είχε μεγάλο ταλέντο να φτιάχνει μαγικά φίλτρα, με σκοπό να σώσει τους ανθρώπους από σοβαρές αρρώστιες, αλλά ήταν και πολύ καλός στο σκουπόσφαιρο. Το όνειρό του ήταν να γίνει ο πιο διάσημος παίχτης, ώστε όλοι να τον θαυμάζουν.

Τι θα συμβεί όμως όταν στο μαγοπρωτάθλημα ο αντίπαλός του, ο Κοραξόν, τον τραυματίσει πολύ άσχημα; Πώς θα του φερθούν εκείνοι που προηγουμένως έδειχναν ότι τον λατρεύουν; Θα βρει τρόπο ο Τέρης Ξεφτέρης ώστε να αναγνωριστεί η αξία του και να γίνει αγαπητός σε όλη την πολιτεία; Θα πραγματοποιήσει το όνειρό του;

Για τη συγγραφέα:

Η Λένα Τερκεσίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος (Master του Πανεπιστημίου Middlesex της Αγγλίας) και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Έρωτας με την πρώτη μπουκιά – συλλογή διηγημάτων (Ταξιδευτής, 2008, 3η έκδοση, Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις και Βραβείο Καλύτερου Εξωφύλλου, Ισπανία 2008), Goodbye, κύριε Φρόυντ – μυθιστόρημα (Αρμός, 2012) 2η έκδοση, Θέλεις να πούμε αλήθειες; – μυθιστόρημα (Κέδρος, 2016).

Βιβλία για παιδιά

Οι θησαυροτροφές (Άγκυρα, 2006) 5η χιλιάδα, Ο Σάκης Γαλατάκης σε επικίνδυνη αποστολή (Διάπλαση, 2006), Θέλεις να γίνουμε μιλκ σέικ; (Διάπλαση, 2008) θεατρικό έργο, Ο Σάκης Γαλατάκης στο Φαστφουντοχωριό (Διάπλαση, 2009), Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας (Ταξιδευτής, 2009), Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό (Διάπλαση, 2010), Ο χρυσοψαρένιος (Διάπλαση, 2010), Η επανάσταση της Ντένιας Ντοματένιας (Διάπλαση, 2010), Η Μάγισσα Τιβικουτή (Διάπλαση, 2010), Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά (Διάπλαση, 2012), Ο Ερμής το άτακτο πόνυ (Διάπλαση, 2012), Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη (Μίνωας, 2016), Το μυστικό του μάγου Τούμπα Τουλούμπα (Μίνωας, 2016).

Θεατρικό έργο για παιδιά

«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας». Θέατρο της Ημέρας 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2015-2016 με την παιδαγωγική επιμέλεια (θεατρικό παιχνίδι) Λάκη Κουρετζή και σκηνοθεσία Μάγκυς Μοντζολή.

Βιβλία για διατροφή

Επιτέλους, βρήκα τη δίαιτά μου (Καστανιώτης, 1999) 3η έκδοση, 100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας (Καστανιώτης, 1999), 5η έκδοση, Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών (Καστανιώτης, 2003), Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές (Καστανιώτης, 2003 – Παγκόσμιο Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό, Ισπανία 2004), Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη (Καστανιώτης, 2003) 3η αναθεωρημένη έκδοση 2010, Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών (Διάπλαση, 2006), Εύκολες δίαιτες για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα (Διάπλαση, 2007), Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές (Διάπλαση, 2010 – Διεθνές Βραβείο Υγείας και Διατροφής, Ισπανία 2010).

 
 
Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα