Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Οι Ελληνίδες είναι Θεές», της Κατερίνας Τσεμπερλίδου
To Φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Οι Ελληνίδες είναι Θεές».
Η συγγραφέας Κατερίνα Τσεμπερλίδου.
Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του Ομίλου Nakas Group και ο Ιανός, παρουσίασαν το μυθιστόρημα της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, «Οι Ελληνίδες είναι Θεές»!

Για το βιβλίο μίλησαν:

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Κείμενα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

Το μυθιστόρημα είναι μία ερωτική ιστορία του σήμερα, που μέσω ενός έξυπνου συνδυασμού μυθοπλασίας και non-fiction μεταφέρει στο αναγνώστη πραγματικά στοιχεία για το πορτραίτο της σύγχρονης Ελληνίδας. Στην εκδήλωση, ακούστηκαν οι απόψεις καταξιωμένων γυναικών και όχι μόνο, με αφορμή τη βασική ιδέα τού βιβλίου που είναι ότι, όλες οι Ελληνίδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα αρχέτυπα των 6 γυναικών-θεών του Ολύμπου: Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Άρτεμης, Εστία και Δήμητρα.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία επισήμανε την αισιοδοξία που ρέει σαν δυνατό ποτάμι στις σελίδες του βιβλίου, αλλά και πως για πρώτη φορά μέσα από τις γραμμές ενός βιβλίου ένιωσε ταυτόχρονα πως έκανε «κούρα» ανανέωσης της αγάπης για τον εαυτό της.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Βασικοί ομιλητές του πάνελ αποτέλεσαν: η ταλαντούχα δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου, η οποία όπως ανέφερε, μέσα στις σελίδες του βιβλίου ανακάλυψε μία υπέροχη καταγραφή της σύγχρονης Ελληνίδας με εξαιρετικά διεισδυτική ματιά, αλλά και χιούμορ.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ακολούθησε, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μειονεκτική θέση της γυναίκας στην αρχαιοελληνική γραμματεία, την ενδιαφέρουσα επιμειξία αφηγηματικών τρόπων στο βιβλίο και στη σφαιρική εικόνα της γυναίκας που δίνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Οι Ελληνίδες είναι θεές».

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία της Κατερίνα Γκαμηλιάρη, διευθύντρια της μάρκας Estée Lauder Βalkans, η οποία ανέφερε πως γέμισε αισιοδοξία, χαμογελώντας κάθε φορά που ανακάλυπτε μέσα στις σελίδες του βιβλίου τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και τις γνώριμες συμπεριφορές των αγαπημένων της προσώπων, όπως της μητέρας της, της γιαγιάς της, της αδελφής της, αλλά και πολλών από τις φίλες της. Τέλος, η γνωστή ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου. Μέσα από την αφήγησή της, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις σελίδες του βιβλίου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αιχμαλώτισε την προσοχή του κοινού.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Τσεμπερλίδου, περιγράφοντας πώς εμπνεύστηκε την ιδέα του βιβλίου και ποια ήταν η ιστορία του μέχρι να το ολοκληρώσει. Σκοπός της, όπως ανέφερε ήταν, όχι μόνο να ψυχαγωγήσει με το μυθιστόρημά της , αλλά και να προσφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία. Να αφήσει πίσω της ένα θετικό αποτύπωμα, να ανεβάσει ψυχικά τις Ελληνίδες, να τις απενοχοποιήσει και να τους θυμίσει με πόσα πολλά έχουν συμβάλλει στην κοινωνία όλους τους προηγούμενους αιώνες.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Οι Ελληνίδες είναι θεές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Μια ερωτική ιστορία του σήμερα που αναδεικνύει τις ομοιότητες ανάμεσα στις θεές της Μυθολογίας και τις σημερινές Ελληνίδες.

Ο Γκρεγκ, ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, έρχεται στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στις Ελληνίδες. Η Αθηνά, νεαρή δικηγόρος που έχει γράψει μια εργασία με τίτλο Οι Ελληνίδες είναι Θεές, αναλαμβάνει να τον φέρει σε επαφή με γυναίκες, που θα μιλήσουν στον φακό του.

Η Αθηνά είναι όμορφη, δυναμική, σύγχρονη «θεά», που όμως, κρύβει ένα μυστικό. Όσο πιο πολύ τη γνωρίζει ο Γκρεγκ, τόσο τη θαυμάζει και αρχίζει να την ερωτεύεται. Όμως, πίσω στη Νέα Υόρκη, υπάρχει μια αρραβωνιαστικιά που τον περιμένει.

Μέσα από την εργασία της Αθηνάς, ανακαλύπτουμε πως οι Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ακόμα και σήμερα, χαρακτηριστικά όμοια με τις έξι θεές του Ολύμπου.

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είχε το προνόμιο να εργαστεί επαγγελματικά στη διαφήμιση και, μέσα από τη δουλειά της, να γνωρίσει σε βάθος τη νοοτροπία και την ψυχοσύνθεση των Ελληνίδων. Στην πορεία της αυτή, σκέφτηκε να τους αφιερώσει ένα βιβλίο της...

Διαβάζοντας η συγγραφέας, πολλά χρόνια πριν, ένα βιβλίο αφιερωμένο στις Γαλλίδες, που εκθείαζε τα σημαντικότερα προσόντα τους, την κομψότητα και το στυλ, σκέφτηκε:

- Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις Ελληνίδες; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει; Το πρώτο που της ήρθε στο μυαλό ήταν: Οι Ελληνίδες είναι θεές!

Για τη συγγραφέα:

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στο χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος.

Έχει δημιουργήσει πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες για τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες, υπηρεσίες ή εταιρείες, πολυεθνικές και ελληνικές, καθώς και για κοινωνικούς σκοπούς. Τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία, ενώ έχει βραβευτεί για τις ιδέες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την ηγεσία της, το δημιουργικό τμήμα της εταιρείας κέρδισε συνολικά 324 βραβεία.

Έχει συγγράψει δέκα βιβλία, οι περισσότεροι τίτλοι εκ των οποίων έχουν υιοθετηθεί ως εκφράσεις της καθομιλουμένης. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων "Όχι πια sex μόνο φίλοι", προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους και αλλάζοντας τον τρόπο επικοινωνίας με τους αναγνώστες. Το βιβλίο "Η ευτυχία είναι απόφαση" δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής και για την ευτυχία.
 
 
Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα