Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Bookia προτείνει...
...Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη
Συντάκτης-τρια:
Αλέξανδρος Ακριτόπουλος Αλέξανδρος Ακριτόπουλος
Γεννήθηκε το 1954 στη Σκοπιά Σερρών. Νεοελληνιστής φιλόλογος, πανεπιστημιακός. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., όπου εκπόνησε (1992) διδακτορική διατριβή. Δίδαξε στο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. (1998-2000). Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κατά το χειμερινό εξάμηνο (2008-2009) ήταν προσκεκλημένος καθηγητής στο Ν... Περισσότερα...
Γράφημα
Βιβλίο Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη
Συγγραφέας Αλέξανδρος Ακριτόπουλος
Κατηγορία Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Γράφημα
Συντάκτης-ρια Μάρθα Πατλάκουτζα

Αγορά τού βιβλίου από το Δίκτυο Βιβλιοπωλείων Bookia


Το διάβασες;
Πες τη γνώμη σου στο Bookia!

Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!
«- Μα το ότι εσύ δε βλέπεις να έχει, δε σημαίνει και ότι αυτός ο ναός δεν έχει γυναικωνίτη! Εγώ γνωρίζω ότι πριν κάποια χρόνια είχε και τον βλέπαμε. Αλλά τον έκλεισαν…»

Το βιβλίο του κυρίου Αλέξανδρου Ακριτόπουλου με τίτλο «Η αληθινή ζωή ενός γυναικωνίτη» είναι ένα ατμοσφαιρικό ψυχογράφημα της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Ο συγγραφέας εμβαθύνει στους ανθρώπινους χαρακτήρες ακολουθώντας τα ταραγμένα γεγονότα που συνέθεσαν της ιστορία του τόπου μας και ειδικότερα μιας συγκεκριμένης περιοχής της Μακεδονίας.

Οι αυτόνομες ιστορίες επιτρέπουν στον αναγνώστη να ταξιδέψει στο χθες και να βιώσει ως αυτόπτης μάρτυρας πρόσωπα και καταστάσεις που σημάδεψαν τη χώρα μας.

Με γλώσσα καθάρια και με ενδιαφέρουσα μεστή γραφή ο συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία του με κεντρικό εύρημα τον γυναικωνίτη ενός ναού. Μέσα από χρονικές αναδρομές συνθέτει το παζλ της πατρίδας που πικράθηκε, πόνεσε… μικρασιατική καταστροφή, κατοχή, εμφύλιος…

«Αχ, αυτές οι πατρίδες μας, όλων και του καθενός μας, οι πατρίδες που είναι τόσο κοντά μας κι όμως άπιαστες, τόσο αγαπημένες και κατοικημένες. Τόσο κουρσεμένες ή και κλεμμένες. Κι όμως άφθαρτες!»

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Στο βιβλίο, οι επιμέρους αυτόνομες ιστορίες διαφόρων προσώπων αναπτύσσονται ασύμμετρα, συμπλέκονται μεταξύ τους και ολοκληρώνονται με τη βοήθεια της αφήγησης. Η μια ιστορία συμπληρώνει την άλλη και όλες μαζί οργανώνουν ένα ιστορικό μωσαϊκό, ένα πολυφωνικό σύνολο, μέσα από τη ματιά μιας ζωντανής κοινωνικής συνείδησης. Μιας άγρυπνης συνείδησης, η οποία με διάφορα πρόσωπο και προσωπεία κινείται σαν εκκρεμές ανάμεσα στην ατομικότητα και τη συλλογικότητα, την ιστορικότητα και την πολυπολιτισμικότητα, αγκαλιάζει το παρόν και το παρελθόν και αναδεικνύει την κρίση της ελληνικής κοινωνίας.
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα