Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
BookiaTV!
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Έγκλημα και ταλαιπωρία
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-05-2017 16:52
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
05-02-2017 01:40
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
22-01-2017 19:18
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Καλογραμμένο, με ωραίο χιούμορ, και ανατροπές! Με έναν πολύ ενδιαφέροντα κεντρικό ήρωα, που αντιμετωπίζει όλα αυτά που προκύπτουν στην πορεία της διαλεύκανσης του μυστηρίου, με τον δικό του μοναδικό τρόπο! Θα μου λείψει ο Οράτιος Χ.! Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια!!!!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-01-2017 18:53
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό
Κατά  
Η εξαφάνιση? απαγωγή? της γυναίκας ενός επιχειρηματία είναι η αιτία για να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια για τον ντετέκτιβ Οράτιο Χ.Ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ έξυπνου,έντιμου, με απίστευτο χιούμορ απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και της επιβίωσης.Και τριγύρω του άτομα που θυμίζουν έντονα .....ανθρώπους της διπλανής πόρτας ή της σημερινής πραγματικότητας. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες,κουρασμένοι από το γάμο τους και τη φθορά της καθημερινότητας που αναζητούν τη διαφυγή σε μπαράκια και ''ευκαιριακές'' παρέες,επιχειρηματίες με μεγάλες περιουσίες από ''ύποπτες'' δραστηριότητες,αστυνομικοί που τιμούν τη θέση τους ή απλά έχουν βολευτεί και εξασφαλίζουν τον επιούσιο ,σχέσεις φιλικές,οικογενειακές και ερωτικές αλλά και σχέσεις συμφέροντος που κάτι μας θυμίζουν...Και όλα αυτά όμορφα δοσμένα από το συγγραφέα με απλή,λιτή γραφή και περιγραφές που σου δίνουν την αίσθηση ότι παρακολουθείς ασπρόμαυρη ταινία και συμμετέχεις στη λύση του μυστηρίου αλλά και στα ....ευτράπελα που συμβαίνουν μια και οι δόσεις χιούμορ είναι αρκετές!!!Θέλω να πιστεύω ότι αυτή ήταν η πρώτη περιπέτεια του Οράτιου Χ. και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες μια και με κέρδισε με το χιούμορ αλλά και την εντιμότητα του(μήπως κάτι να κρατούσε από τη θυρίδα?? )
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-08-2016 18:50
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
17-06-2016 00:25
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό
Κατά  
Το νέο βιβλίο των νέων εκδόσεων ΠΝΟΗ είναι ένα ελαφρύ, καθόλου φλύαρο, χιουμοριστικό, καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, με πολύ «ταλαιπωρία» και αστείες ανατροπές. Ενδιαφέρουσα πλοκή, καλοδουλεμένη ιστορία, ολοκληρωμένες οι σκοτεινές και αλλά και οι φωτεινές προσωπικότητες της ιστορίας, με  ανατροπές, κι ένα  ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Οι δε ατάκες του ήρωα – ιδιωτικού αστυνομικού είναι κάτι το απίστευτο! Ένας χαρακτήρας καθημερινός, που δεν διαφέρει από μας, που παλεύει για τα προς του ζην. Μια πολύ διασκεδαστική ιστορία που κρατάει άριστη συντροφιά.

Καλώς ήρθες Οράτιε Χ. στη ζωή μας! Να ελπίσουμε σε μια συνέχεια;

 

Διαβάστε το ….. γιατί οι νέες εκδόσεις ΠΝΟΗ είναι μια διαφορετική λογοτεχνική πρόταση για ανθρώπους που ψάχνουν το άλλο, το διαφορετικό, το φρέσκο, το πρωτότυπο στην ελληνική λογοτεχνία.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
03-06-2016 19:02
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο, Τεκμηριωμένο
Κατά  
 

 

 

Μία εύθυμη ιστορία αστυνομικού χαρακτήρα, με αρκετά ευτράπελα, χιουμοριστικές ανατρεπτικές καταστάσεις, αστείους χαρακτήρες και με αρκετή δόση γέλιου, αποτελεί η πρώτη συγγραφική δουλειά του Βασίλη Καραναστάση Έγκλημα και Ταλαιπωρία.

 

 

 

Ο τίτλος είναι αυτό ακριβώς που αποκαλύπτει ...ένα Έγκλημα, που ταλανίζει το μυαλό του ήρωά μας, αφού η κάθε πληροφορία έρχεται ν΄ανατρέψει την προηγούμενη, μέσα από αλυσιδωτές τραγελαφικές καταστάσεις, φέρνοντας τον πρωταγωνιστή, ιδιωτικό ερευνητή Οράτιο Χ, στα όρια της νευρικής υστερίας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ήρωάς μας είναι ένας καθημερινός βιοπαλαιστής....

 

Μέσα από το αρκετά δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμά του, -αυτό του ντεντέκτιβ-, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες του, παραμένει ανθρώπινος, προσιτός με πηγαίο χιούμορ, καταφερνοντας να βγαίνει ασπροπρόσωπος, κερδίζοντας τον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης.

 

 

 

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του βιβλίου είναι η αυθεντικότητα και το ανεπιτήδευτο χιούμορ. Ο Οράτιος Χ, αποτελεί τον αντιπροσωπευτικό τύπο της σημερινής κοινωνίας μας, κατακτώντας τον αναγνώστη, αφού στο πρόσωπό του βλέπει τον εαυτό του. Απαλλαγμένος από το στοιχείο της υπερβολής και του ιδανικού, που χαρακτηρίζει συνήθως τους άτρωτους ντεντέκτιβ που βλέπουμε σε καθημερινά αστυνομικά σήριαλ, στο πρόσωπο του πρωταγωνιστή, βλέπουμε τον καθημερινό άνθρωπο με τ΄άγχη και τις αδυναμίες του, που μοχθεί για τον επιούσιο, χωρίς όμως να χάνει το χιούμορ του.

 

 

 

Ο λόγος του συγγραφέα, λιτός, ανεπιτήδευτος, χωρίς περιττές φλυαρίες και ωραιοπρέπειες που μπορεί να εντυπωσιάζουν απο την μιά, από την άλλη όμως κουράζουν και καταντούν το κείμενο βαρύ και ανιαρό. Η γραφή βρίθει από έξυπνες ατάκες, από στιγμιαίες δόσεις γέλιου, πιάνοντας πολλές φορές τον εαυτό μου ν΄αναζητώ μανιωδώς την επόμενη ατάκα, θαυμάζοντας παράλληλα και την απλότητα του λόγου.

 

 

 

Μία ανάπαυλα χαλάρωσης και γέλιου, αποτελεσε για μένα η ανάγνωση του παραπάνω βιβλίου και το συνιστώ πραγματικά σε όλους εσάς που θέλουν μία διέξοδο από τα τετριμμένα.

 

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
07-05-2016 07:41
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Ανατρεπτικό, Ευχάριστο, Διασκεδαστικό, Γρήγορο
Κατά  
Οράτιος Χ. Ιδιωτικός ερευνητής. Τόσο ιδιωτικός που δεν έχει καν πελάτες! Και βαφτίζει τις κατσαρίδες για να περνάει η ώρα. Χωρίς καθαρίστρια, γιατί, άκουσον, άκουσον, θέλει να πληρώνεται κάθε τέλος του μήνα! Σε αυτό το γραφείο λοιπόν έρχεται μία των ημερών ο υπέρβαρος κύριος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης για να δηλώσει στον Οράτιο Χ. ότι εξαφανίστηκε η γυναίκα του αλλά δε θέλει σκάνδαλα και δημοσιότητες, γι’ αυτό δεν πάει στην αστυνομία. Έτσι αρχίζει η ταλαιπωρία του κακόμοιρου Οράτιου Χ. που αναθεματίζει την ώρα που μπήκε τελικά πελάτης στο γραφείο του. Οι αναποδιές θα είναι πολλές, οι εκπλήξεις ακόμη περισσότερες και κάποιος θα του βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση; Ποια αλήθεια κρύβεται πίσω από τα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας; Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο ο Οράτιος Χ.;

 

Ο αδερφός της εξαφανισμένης, Βαγγέλης Ντούβαρης, με τις τυπικές οικογενειακές σχέσεις, ο Μπάμπης (βαπτιστικό Άδωνης), ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, η αεροσυνοδός Γωγώ και καλύτερη φίλη της περί ης ο λόγος, η αδερφή του πελάτη, Αρίβου με τ’ όνομα, ο αστυνόμος Μπίρος με άι κιού ραδικιού, ο φλύαρος Αργύρης, τόσοι κι άλλοι τόσοι θα μπλεχτούν στα πόδια του τάλανα Οράτιου Χ. για να του δυσκολέψουν τη ζωή. Ένα απολαυστικό γαϊτανάκι σκοτεινών και φωτεινών χαρακτήρων, εντελώς αντίθετες προσωπικότητες, πολύ καλά σκιαγραφημένες, μου κράτησαν πολύ καλή συντροφιά.

 

 

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Πνοή είναι ένα ελαφρύ, καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα, που παντρεύει αρμονικά το σασπένς με το χιούμορ. Καλοδουλεμένη πλοκή, ωραίες ανατροπές, αληθοφανέστατη ιστορία, ικανοποιητικό τέλος! Καλώς ορίστε τον Οράτιο Χ. στη ζωή σας!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
2
Το έχουν
8
Το θέλουν
3
Αγαπημένο τους
3
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
7
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1
Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα