Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ», του Norman Ohler @ Public Café Συντάγματος

Το φωτορεπορτάζ.
Το βιβλίο «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ».
Ο συγγραφέας Norman Ohler.
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βίντεο και το Live Streaming παρέχονται με την υποστήριξη της Streamia.

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσίασαν στο Public Café Συντάγματος, το βιβλίο «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» του Norman Ohler.

Norman Ohler, Υπερδιέγερση

Για το βιβλίο μίλησαν:

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Γίνε μέλος και βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού. Κι όμως, όπως αποκαλύπτεται στο συναρπαστικό αυτό μπεστ σέλερ του γερμανού δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου, Norman Ohler, «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» (Der totale Rausch: Drogen im Dritten Reich – μτφρ. Βασίλης Τσαλής, Χρήστος Κοκκολάτος), η χρήση ναρκωτικών ήταν ευρέως διαδεδομένη. Ουσίες όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, μορφίνη και μεθαμφεταμίνες χρησιμοποιούνταν από τους εργάτες ως τις νοικοκυρές, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές και για το στράτευμα.

Η χρήση ναρκωτικών στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας επηρέαζε αρνητικά και τη λήψη αποφάσεων, με τον Χίτλερ και τους ακολούθους του να καταφεύγουν σε δυνητικά θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών καθώς η θέση της Γερμανίας χειροτέρευε. Παρότι τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να εξηγήσουν τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου πολέμου ή την έκβασή του, η έρευνα του Ohler αλλάζει την αντίληψή μας επ’ αυτών. Παρόλο που ο ίδιος δεν είναι ιστορικός, έκανε εκτεταμένη έρευνα σε αρχεία της Γερμανίας και της Αμερικής και πήρε συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες, ιστορικούς και γιατρούς. Αρχικά συγκέντρωνε υλικό για να γράψει ένα ακόμα μυθιστόρημα, όμως κατόπιν συμβουλής του εκδότη του, που θεώρησε το θέμα όχι ιδιαίτερα κατάλληλο για μυθοπλασία, αποφάσισε να γράψει τα γεγονότα όπως είχαν. Μπορεί αρχικά το εγχείρημά του να φάνταζε επίφοβο, όμως εντέλει ακόμα και ο γνωστός βιογράφος του Χίτλερ, Ian Kershaw, τον επαίνεσε για την επιστημονικότητα της γραφής του.

 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα