Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
 

Το Bookia αναζητά μόνιμους συνεργάτες σε κάθε πόλη τής χώρας για την ανάδειξη τής τοπικής δραστηριότητας σχετικά με το βιβλίο.

Γίνε συνεργάτης τού Bookia στη δημοσίευση...

- Ρεπορτάζ.
- Ειδήσεις.
- Αρθρογραφία.
- Κριτικές.
- Προτάσεις.

Επικοινωνήστε με το Bookia για τις λεπτομέρειες.
«Μέσα απ' τις ζωές των άλλων», της Κώστιας Κοντολέων, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας
Διαφ.
Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ σε Facebook άλμπουμ.
Το μυθιστόρημα «Μέσα απ' τις ζωές των άλλων».
Η συγγραφέας Κώστια Κοντολέων.
Οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στην Αθήνα, παρουσίασαν το μυθιστόρημα της Κώστιας Κοντολέων, «Μέσα απ' τις ζωές των άλλων». Όμως, δεν ήταν όμως μία κλασική παρουσίαση βιβλίου, με ομιλητές και συζήτηση με τη συγγραφέα, αλλά μίλησε το ίδιο το έργο μέσα από τη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Άννα Γεραλή.

Κώστια Κοντολέων, Μέσα απ' τις ζωές των άλλων, εκδόσεις Ψυχογιός

Οι συντελεστές:

Την πρωτότυπη μουσική για τις ανάγκες της εκδήλωσης συνέθεσε η Κατερίνα Σκούταρη.

Κώστια Κοντολέων, Μέσα απ' τις ζωές των άλλων, εκδόσεις Ψυχογιός

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος αναγνωστών αλλά και ανθρώπων των τεχνών, φίλων της συγγραφέως, κάποιοι από τους οποίους μίλησαν στο BookiaTV! που ήταν εκεί για την κάλυψη. Μίλησαν περισσότερο για τη συγγραφέα μιας και το βιβλίο κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα. Αυτές τις δηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που συνοδεύει το ρεπορτάζ.

Κώστια Κοντολέων, Μέσα απ' τις ζωές των άλλων, εκδόσεις Ψυχογιός

«Απαγορεύεται το απαγορεύεται!», είπε ο ηθοποιός Μιχάλης Κατσούλης και η αφηγήτρια κα Άννα Γεραλή με την πρώτη της φράση έδωσε ίσως το στίγμα του βιβλίου, «Να ζήσω τη ζωή, όχι μέσα από τις ζωές των άλλων».

Για κάθε μία από τις τέσσερις ηρωίδες προβλήθηκε βίντεο και οι ηθοποιοί διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο που έδιναν το στίγμα της ζωής τους ή μάλλον των ζωών τους αλλά μέσα από τις ζωές των άλλων, της Ροδάνθης, γύρω 1930, της Φωτεινής, μέσα στη δίνη του εμφυλίου το '44, της Δέσπως, περίπου στο 1950 και της Πέτρας, στην αρχή της νέας χιλιετίας.

Κώστια Κοντολέων, Μέσα απ' τις ζωές των άλλων, εκδόσεις Ψυχογιός

Ζωές απλωμένες στο χρόνο, από την αρχή του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται η σύγχρονη ιστορία της χώρας. Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Πριν η ψύχρα του σούρουπου την αναγκάσει να μπει και πάλι μέσα στο διαμέρισμα, μένει για λίγο να χαζέψει ένα τσούρμο παιδιά που παίζουν στο πεζοδρόμιο από κάτω και με φωνές και γέλια αναστατώνουν τη γειτονιά. Στον ίδιο δρόμο που κάποτε αντηχούσαν οι δικές της φωνές και τα δικά της γέλια. Ασυναίσθητα προσπαθεί να ξεχωρίσει ανάμεσά τους εκείνο το ξανθόμαλλο κοριτσάκι που κάποτε υπήρξε, με τα γδαρμένα γόνατα και τα μονίμως ξεχτένιστα μαλλιά, νομίζει πως το είδε να κρύβεται πίσω από μια γκρίζα καγκελόπορτα, να της γνέφει παιχνιδιάρικα και να χάνεται για πάντα, όπως για πάντα έχει χαθεί κι εκείνο το κεφάλαιο της ζωής της, τόσο μακρινό σήμερα μα τόσο κοντινό χθες.

Από τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας. Από τη Σαντορίνη σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας και μετά σε κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο. Τα σημάδια μιας αρρώστιας. Ένας γάμος που δεν πρόλαβε να χρονίσει. Ένας έρωτας που προδόθηκε. Μια παιδική ψυχή που δεν τολμά να μεγαλώσει.

Η Ροδάνθη, η Φωτεινή, η Δέσπω, η Πέτρα… Τέσσερις γυναίκες που χάνουν και κερδίζουν καθώς η ζωή της καθεμιάς εισέρχεται στις ζωές των άλλων. Ένα μυθιστόρημα για τα ασυνήθιστα πάθη καθημερινών ανθρώπων.
 
 

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα