Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Racism
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., 2005
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Racism
Βιβλίο Ρατσισμός >> Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή

Επιμελητής: Κοτσίρης, Λάμπρος Ε. (Kotsiris, Lampros E.)
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-301-914-5 Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. 2005
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
- - 340
Το έργο του Ομότιμου Καθηγητή Νομικής κ. Λ. Κοτσίρη με τίτλο «Racism» πρόκειται για τη συλλογή 22 μελετών αναφορικά με το ζήτημα του ρατσισμού, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν στα πλαίσια ομότιτλου με το βιβλίο διεθνούς συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης.

Οι μελέτες αυτές, όπως επισημαίνει στα Συμπεράσματα ο καθηγητής κ. Λ. Ε. Κοτσίρης, που είχε και την επιμέλεια της έκδοσης των εισηγήσεων στον παρόντα τόμο, μπορούν να ενταχθούν σε πέντε θεματικές ενότητες:

- Στην πρώτη εξετάζεται η ιστορική και φιλοσοφική διάσταση του ρατσισμού.

- Στην δεύτερη θεματική ενότητα αναλύεται ειδικότερα η κοινωνική διάσταση του ρατσισμού. Εδώ καταδεικνύονται ιδιαίτερα τα πολιτιστικά και γλωσσικά «εργαλεία» του ρατσισμού, που θέτουν εμπόδια στην αντίληψη του Άλλου ως ίσου μέσα στη διαφορετικότητά του.

- Στην τρίτη ενότητα καταδεικνύεται η πολιτική διάσταση του ρατσισμού, με την έννοια ότι εξετάζεται η σχέση της πολιτικής με τις προκαταλήψεις και την ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς και η σπουδαιότητα της πολιτικής στην αποτελεσματική επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων.

- Στην τέταρτη διεξάγεται διάλογος για την οικονομική διάσταση του ρατσισμού. Ειδικότερα τονίζεται ότι χρειάζεται άλλη οικονομική συμπεριφορά η οποία, αντίθετα από το να αποκλείει ή από το να εισάγει διακρίσεις σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων, θα έχει σαν στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

-Τέλος, η πέμπτη θεματική ενότητα ασχολείται με τη διεθνή διάσταση του ρατσισμού. Εδώ τονίζεται ότι παρά την ενασχόληση των διεθνών οργανισμών με το ζήτημα και την σύναψη πολλών σχετικών διεθνών συμφωνιών που επηρέασαν και τις εθνικές νομοθεσίες, πολλά ακόμη μένουν να γίνουν.

Είναι προφανές ότι το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους νομικούς, όσο και σε όλους τους ευαισθητοποιημένους ως προς το ζήτημα πολίτες.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα