Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αμίλητα, βαθιά νερά
Η απαγωγή της Τασούλας: Μυθιστορηματικό χρονικό
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  3
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
16-01-2015 18:41
Υπέρ  Entertaining
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
  3
16-07-2013 08:50
Υπέρ  Ενδιαφέρον
Κατά  
Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μάλλον το κεντρικό θέμα δε με απασχόλησε ιδιαίτερα, γιατί η συγγραφέας γράφει όμορφα, στρωτά και η μελέτη της είναι πολύ προσεγμένη. Έχοντας την τύχη να μελετήσει ανενόχλητη το προσωπικό αρχείο του Κουντόκωστα, ο οποίος είχε κρατήσει και τις επιστολές του προς την Τασούλα και αποκόμματα από εφημερίδες και αλληλογραφία από ξένους ανθρώπους-θαυμαστές αλλά και από συγγενείς, είναι σε θέση να ψυχολογήσει σωστά τους ανθρώπινους χαρακτήρες που εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία, μια \"συνηθισμένη\" απαγωγή στην Κρήτη που έφτασε να ενοχλήσει και τον ίδιο τον Αρεχιεπίσκοπο στην ιδιαίτερη κατοικία του, καθώς και τον Πρωθυπουργό!

Η συγγραφέας με όμορφο, λυρικό, μυθιστορηματικό τρόπο μας αφηγείται την ιστορία της απαγωγής της Τασούλας. Το οικογενειακό υπόβαθρο και της Τασούλας και του Κουντόκωστα. Τα συναισθήματά τους πριν και μετά. Το σχέδιο της απαγωγής. Τις αντιδράσεις του πατέρα της Τασούλας που κατέχει ισχυρή πολιτική θέση. Το ανθρωποκυνηγητό. Τον γάμο. ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες μέχρι τη μετάβαση του ερωτευμένου ζευγαριού στην Αθήνα και τις νέες, δικαστικές αυτήν τη φορά, περιπέτειες του Κουντόκωστα για σύσταση συμμορίας και οπλοκατοχή! Και μόλις το ζευγάρι κατάφερε να μείνει μονάχο, απερίσπαστο από δημοιότητα και τρεξίματα, χώρισαν, μιας και ήρθαν αντιμέτωποι με την καθημερινότητα!

Όλα αυτά η συγγραφέας τα διασταυρώνει με τις αναφορές στον Τύπο της εποχής και με το προσωπικό αρχείο του Κουντόκωστα. Φωτίζει, διευκρινίζει, επεξηγεί, αναλύει όσο μπορεί και όσο της επιτρέπεται. Καταφέρνει να δει ακόμη και την εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού που είχε πάρει συνέντευξη από την Τασούλα. Κατορθώνει να δει από κοντά την ίδια την Τασούλα και να της πάρει μια άτυπη συνέντευξη.

Καλογραμμένο χρονικό, μια πλήρης και εμπεριστατωμένη έρευνα-μελέτη, δοσμένη με καθόλου κουραστικό τρόπο, αρκεί να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη ιστορία. Με κούρασε μόνο η συνεχής επίκληση της συγγραφέως προς τον αναγνώστη, δηλαδή \"αναγνώστη μου\" από δω, \"θα ξέρεις αναγνώστη\" από κει κλπ. Και με εκνεύρισε αφάνταστα ότι η Τασούλα, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, βγήκε και διέψευσε τα πάντα και υποστήριξε ότι η συγγραφέας παραποίησε τα λόγια της. Συγνώμη αλλά πολύ ασχοληθήκαμε με την περίπτωσή της, πάμε παρακάτω!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 3
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
15
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
1
Το διάβασαν
9
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
3

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα