Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής
Με άξονα το ερωτηματολόγιο WHOQOL - 100
Βιβλίο Επιτυχία και προσωπικότητα >> Ζωή >> Υγεία >> Κυκλοφορεί

Φορέας: Αιγινίτειο Νοσοκομείο Αθηνών (Aiginiteio Nosokomeio Athinon) Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψυχιατρική Κλινική (Panepistimio Athinon. Psychiatriki Kliniki) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization)
Μεταφραστής: Χριστοδούλου, Γιώργος Ν. (Christodoulou, Giorgos N.) Τομαράς, Βλάσσης Δ. (Tomaras, Vlassis D.) Τζινιέρη - Κοκκώση, Μαρία (Tzinieri - Kokkosi, Maria) Αντωνοπούλου, Β. (Antonopoulou, V.) Τριανταφύλλου, Ευγενία (Triantafyllou, Evgenia)
Επιμελητής: Αντωνοπούλου, Β. (Antonopoulou, V.) Τριανταφύλλου, Ευγενία (Triantafyllou, Evgenia) Χριστοδούλου, Γιώργος Ν. (Christodoulou, Giorgos N.) Τζινιέρη - Κοκκώση, Μαρία (Tzinieri - Kokkosi, Maria) Τομαράς, Βλάσσης Δ. (Tomaras, Vlassis D.)
Εκδότης: Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8071-44-5 Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 48
Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης, δημιούργησε την ελληνική έκδοση των ερωτηματολογίων WHOQOL-100 και WHOQOL-BREF. Τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, με στόχο την προαγωγή ενός διαπολιτισμικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και την χρησιμοποίησή του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Ο όρος ποιότητα ζωής εμφανίζεται στο χώρο της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και παρακινεί όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον των πολιτών της σύγχρονης εποχής. Αποτελεί μια πολυδιάστατη θεματική σύνθεση παραγόντων και συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική έννοια του "ευ ζην".
Η ποιότητα ζωής θεωρείται έννοια αλληλένδετη με την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστης σημασίας ζήτημα η μέριμνα για την αναβάθμιση της. επιπλέον, κατέχει σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η δε μέτρησή της μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ελπίζουμε ότι η έκδοση του εγχειριδίου των ερωτηματολογίων WHOQOL θα συνεισφέρει στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ποιότητα ζωής καθώς και για τη μεθοδολογία μέτρησής της.
Γ .Ν. Χριστοδούλου Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα