Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Φυσικές ιστορίες
Έντεκα διηγήματα
Βιβλίο Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Χατζηγιαννίδης, Βαγγέλης (Chatzigiannidis, Vangelis)
Εικονογράφος: Δοξιάδη, Ευφροσύνη (Doxiadi, Effrosyni)
Εκδότης: Το Ροδακιό
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8372-14-6 Το Ροδακιό 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ15 - 171
Τι συμβαίνει άραγε σ\' ένα ρολόι, σ\' ένα βιβλίο, σ΄ ένα οποιοδήποτε αντικείμενο θαμμένο για ένα διάστημα στη γη; Ποια ακραία τεχνάσματα μπορεί να επινοήσει ένα δέντρο προκειμένου να πολλαπλασιαστεί; Τι μπορεί να νιώθει ένας σκύλος που χάνει τον αφέντη του ή μια καρέκλα που στέκεται στο ίδιο σημείο για χρόνια; Μα πιο ανεξιχνίαστος απ\' όλα δεν είναι ο μηχανισμός της ανθρώπινης ψυχής;
Πατώντας το όριο φανταστικού και πραγματικού, ξεκλειδώνοντας το αθέατο και τέμνοντας ακόμα και την πιο ασήμαντη επιφάνεια ο Χατζηγιαννίδης μας παρέχει ελευθερία κινήσεων και άπλα στη φαντασία. Ο τίτλος έχει χροιά ειρωνική, οι έντεκα ιστορίες του μόνο "φυσικές" δεν είναι, ψαχουλεύουν όμως μέσα στη φύση κάτι που δεν μετριέται και δεν κανονίζεται αλλά μπορεί να εμφανιστεί εξίσου ισχυρό στα φυτά, στα ζώα, στα "άψυχα", και, οπωσδήποτε, στους ανθρώπους. Μπορεί αυτό να είναι η δύναμη της βούλησης, η εκδίκηση, η εχθρική διάθεση που μεταβάλλεται σε στοργή, οι φυσικοί νόμοι, οι ηθικοί νόμοι, ο σεβασμός στο χνάρι που αφήνει ο χρόνος, οι συμμαχίες της ανάγκης, η ρίζα της ηδονής ή της αγάπης.
Ο Χατζηγιαννίδης παρουσιάστηκε το 2000 με το μυθιστόρημα "Οι τέσσερις τοίχοι", ακολούθησε δεύτερο μυθιστόρημα, "Ο φιλοξενούμενος", το 2004, και ο θεατρικός μονόλογος "Μεταμφίεση" (2005). Τα βιβλία είχαν λαμπρή υποδοχή από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς, αλλά τα μυθιστορήματα είχαν και την αγαθή τύχη να μεταφραστούν σε τέσσερις κεντρικές ευρωπαϊκές γλώσσες : γαλλικά (Albin-Michel), ιταλικά (Crocetti), ισπανικά (Tropismos) και, πρόσφατα, αγγλικά (Marion Boyars) και να κριθούν ιδιαίτερα ευνοϊκά (El Pais, Le Monde, Le Figaro, Litteraire, Gazzetta di Prima, La Repubblica, The Guardian).
Στις "Φυσικές ιστορίες", τώρα, η στιλπνή και ευκίνητη γραφή, η πυκνότητα των καταστάσεων και το απερίμεντο - το απροσδόκητο- που καιροφυλακτεί σε κάθε γωνιά της αφήγησης, έδωσαν την έμπνευση για τις εικόνες που στολίζουν τα διηγήματα. Η εικονογράφηση της Ευφροσύνης Δοξιάδη μεταγγίζει όλη την εμπειρία της κλασικής εικονογράφησης βιβλίων με χαρακτικά ή σχέδια σε μια φρέσκια, σύγχρονη αντίληψη του κόσμου, που έχει πολλά ακόμα να μας φανερώσει.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα