Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το κινητό
Βιβλίο Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα >> Φανταστική λογοτεχνία >> Λογοτεχνία τρόμου >> Κυκλοφορεί
Για να γράψετε και εσείς την κριτική σας για αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.
Σύνδεση Τώρα

  3
13-11-2014 14:09
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο
Κατά  Αργό
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
30-09-2014 20:52
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Το τέλος δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, το βρήκα λίγο απότομο. Γενικά, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο!
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

καταπληκυικο, με απιστευτη αγωνια, πλοκη, κι ενα αναπαντεχο τελος
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
09-09-2014 14:05
Υπέρ  Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ευχάριστο, Πλούσια πλοκή
Κατά  
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

  5
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
20-08-2014 15:12
Υπέρ  Συναρπαστικό
Κατά  
Ίσως και το πιο ''τρομαχτικό'' βιβλίο του King, όχι λόγω τεράτων, υπερφυσικού, μαγείας, αλλά λόγω ρεαλισμού!! Ο καθένας μας έχει κινητό.. Και αν η επόμενη κλήση είναι αυτή? 
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Πάρα πολύ βία.
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
08-08-2013 23:47
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Πρωτότυπο
Κατά  Περίπλοκο
"Είναι το πρώτο βιβλίο του Stephen King που διάβασα. Δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα. Όχι ακριβώς σαν το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά γενικά σαν θεματολογία. Πολύ βία, απόκοσμη βία, μη ανθρώπινη βία. Σύμφωνα με κριτικές που διάβασα, είναι ίσως το πιο βίαιο έργο του King. Σαν κείμενο είναι καλογραμμένο με συνέχεια και σταδιακή κορύφωση. Σαν θέμα με ξένισε κάπως. Και προσωπικά, θεωρώ ότι απέτυχε να το κλείσει. Το τέλος του στερούνταν έμπνευσης. Την εξάντλησε στην πλοκή της υπόθεσης. Θα διαβάσω και άλλα του King, για να σχηματίσω πιο ξεκάθαρη άποψη για τον συγγραφέα."
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Δεν υπάρχει σωτηρία από τον εφιάλτη.
  4
Ναι, θα το πρότεινα σε φίλο-η μου
15-07-2013 10:52
Υπέρ  Ενδιαφέρον, Συναρπαστικό, Καθηλώνει, Πρωτότυπο, Ανατρεπτικό, Διδακτικό
Κατά  
Είναι 1η Οκτωβρίου. Ο Θεός βρίσκεται στον Παράδεισό Του, το χρηματιστήριο ανεβαίνει, τα περισσότερα αεροπλάνα είναι στην ώρα τους. Και ο Κλέιτον Ρίντελ από το Μέιν, περπατάει χαρούμενος στους δρόμους της Βοστόνης. Επιτέλους, έχει βρει εκδότη για το κόμικ του. Ετοιμάζεται να γυρίσει σπίτι με δώρα για τη γυναίκα και το γιο του. Όλα τώρα θα πάνε καλύτερα. Ο Κλέι το νιώθει.

Αλλά κάνει λάθος. Τα πάντα αλλάζουν αστραπιαία, όταν αρχίζει ο Παλμός?Ο Παλμός εξαγριώνει. Στο άκουσμά του ξεχνάς τον πολιτισμένο σου εαυτό. Τα πιο κτηνώδη, καταστροφικά ένστικτά σου έρχονται στην επιφάνεια. Ο Παλμός μεταδίδεται από τα κινητά. Όλα τα κινητά?

Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Κλέιτον και μερικοί ακόμη επιζώντες βουλιάζουν σε μια από τις πιο σκοτεινές και πρωτόγονες εποχές του πολιτισμού. Γύρω τους όλεθρος, σφαγή και κοπάδια ανθρώπων που έχουν επιστρέψει στην κατάσταση του θηρίου?

Δεν υπάρχει σωτηρία από τον εφιάλτη. Αλλά ο Κλέι πρέπει να γυρίσει στο Μέιν. Και καθώς ο ίδιος και οι σύντροφοί του ξεκινάνε σαν πρόσφυγες τη δύσκολη πορεία προς το βορρά, αρχίζουν να βλέπουν παντού το ίδιο παράξενο μήνυμα να τους κατευθύνει: ΚΑΣΟΥΑΚ=ΟΧ-ΤΙΛ. Μια υπόσχεση ίσως. Ή μια απειλή?

Σκεφτείτε: Πόσα κινητά υπάρχουν σήμερα σ' ολόκληρο τον πλανήτη; Ποιος δεν έχει ένα; Το συνταρακτικό, μακάβριο και σαρκαστικό μυθιστόρημα του Stephen King δεν θέτει απλώς το ερώτημα «Τώρα μ' ακούς;». Το απαντάει μ' έναν τρόπο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ?Σύμφωνα με τον Στίβεν Κινγκ: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σαν τους μεγάλους σκληρούς δίσκους των Η/Υ παλιάς τεχνολογίας και ο Παλμός ίσως τους είχε σβήσει εντελώς. Ο Παλμός λειτούργησε σαν ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο. Έμεινε μόνο ο πυρήνας, το φονικό ένστικτο. Επειδή όμως οι εγκέφαλοι είναι οργανικοί σκληροί δίσκοι άρχισαν να αναδομούνται μόνοι τους. Να επαναφορτώνουν. Μόνο που υπηρχε κι ένα σκουλήκι στο κωδικό μήνυμα. Η νοοτροπία του κοπαδιού, ο μετεωρισμός, η τηλεπάθεια, προέκυψαν από κει. Ο Παλμός συνεχίζει να μεταδίδεται γιατί κάπου υπάρχει Η/Υ που λειτουργεί με εφεδρική πηγή ενέργειας και συνεχίζει να τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο εγκέφαλος αντιδρά όπως ένας σύγχρονος υπολογιστής που διαθέτει αποτελεσματική προστασία όταν χτυπηθεί από ηλεκτρομαγνητικό παλμό. Αποθήκευση δηλαδή στο σύστημα όλων των δεδομένων. Κι εννοεί τον ανθρώπινο προγραμματισμό του, αποθηκευμένος πολύ βαθιά στο σύστημα, ατόφιος, με όλα τα στοιχεία του.
Ήταν χρήσιμο αυτό το σχόλιο;  
Ναι
  /  
Όχι
  

Το ανταλλάσσουν 2
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
24
Το θέλουν
8
Αγαπημένο τους
2
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
16
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
2

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα