Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ταυτότητες πρακτόρων και κωδικά ονόματα
Η δραστηριότητα των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ελλάδα 1939-1944
Βιβλίο Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944 >> Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945 >> Ελλάς - Σχέσεις - Αγγλία >> Μυστικές υπηρεσίες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Σαμπατακάκης, Θεόδωρος, 1972- (Sampatakakis, Theodoros, 1972-)
Εκδότης: Φιλίστωρ
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-369-087-0 Φιλίστωρ 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 294
Πριν ακόμη από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Μεγάλη Βρετανία είχε εγκαθιδρύσει κλιμάκια των υπηρεσιών πληροφοριών της για την εκτέλεση μυστικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, με σκοπό όχι μόνο τη συλλογή πληροφοριών, αλλά την πολιτική ανατροπή και την προπαγάνδα.
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε από τη ραγδαία γερμανική επέκταση στην Ευρώπη δεν άφηνε στους Βρετανούς επιλογές για υιοθέτηση μιας επιθετικής στρατηγικής χρησιμοποιώντας στρατό ξηράς. Μέχρι τη στιγμή που η Βρετανία θα μπορούσε να συγκροτήσει αξιόλογες τακτικές ένοπλες δυνάμεις ο μοναδικός τρόπος αποδυνάμωσης της Γερμανίας και Ιταλίας ήταν η χρήση οικονομικής πίεσης και εντατικής προπαγάνδας. Πιο συγκεκριμένα, το σκεπτικό ήταν η αποδυνάμωση του εχθρού από το εσωτερικό του, χρησιμοποιώντας πλάγιους - ανορθόδοξους τρόπους. Έτσι, μια νέα ιδέα άρχισε να μελετάται, η οποία ήταν ο "οικονομικός πόλεμος", ο οποίος για να επιτευχθεί θα χρησιμοποιούσε μεθόδους ανατροπής και ενθάρρυνσης των τοπικών αντιστασιακών κινημάτων στο εσωτερικό των κατακτημένων χωρών της Ευρώπης.
Οι Βρετανοί, δίνοντας μεγάλη βάση στην υπόθεση ότι η αντίσταση στην Ευρώπη θα ήταν σημαντική, ξεκίνησαν τις διαδικασίες εκείνες που θα ανέπτυσσαν τις σχέσεις με τις ομάδες και τα κινήματα που ήταν αντίθετα στο ναζισμό και προετοιμάζονταν να αντισταθούν. Οι διαδικασίες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στο σύνολο των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
1
Το έχουν
1
Το θέλουν
1
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα