Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το παιδί και τα δικαιώματά του
Βιβλίο Παιδιά - Κοινωνική προστασία >> Εξαντλημένο

Κώτσος, Βασίλειος Α. (Kotsos, Vasileios A.) Συγγραφέας: Παπαρηγόπουλος, Ξενοφών Ι. (Paparigopoulos, Xenofon I.) Παπαθεοδώρου, Θεόδωρος Π., 1965- (Papatheodorou, Theodoros P.) Πανούσης, Γιάννης Απ. (Panousis, Giannis A.) Ντάβου, Μπετίνα (Ntavou, Betina) Νικολαραΐζη, Μάγδα (Nikolaraizi, Magda) Μπεζέ, Λουκία Α. (Beze, Loukia A.) Λουμάκου, Μαρία (Loumakou, Maria) Ληξουριώτης, Ιωάννης Δ. (Lixouriotis, Ioannis D.) Κουφάκη, Παρασκευή (Koufaki, Paraskevi) Κοσμόπουλος, Αλέξανδρος Β. (Kosmopoulos, Alexandros V.) Καλλινικάκη, Θεανώ (Kallinikaki, Theano) Γαβριηλίδου, Ζωή (Gavriilidou, Zoi) Αντωνίου, Αλέξανδρος - Σταμάτιος (Antoniou, Alexandros - Stamatios) Συλλογικό έργο (Collective Work)
Φορέας: Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδιού (Ergastirio Psychologias tou Paidiou)
Επιμελητής: Μπεζέ, Λουκία Α. (Beze, Loukia A.) Λουμάκου, Μαρία (Loumakou, Maria)
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-442-710-9 Ελληνικά Γράμματα 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ17 - 285
Η υιοθέτηση των δικαιωμάτων του παιδιού σηματοδοτεί μια νέα ιστορική εποχή για τα παιδιά όλου του κόσμου εισάγοντας μια "νέα παιδική ηλικία" όπου τα παιδιά αναγνωρίζονται ως άτομα με δικαιώματα. Πρόκειται για μια ιστορική μετατόπιση στη θεώρηση των παιδιών ως προσώπων και όχι ως περιουσίας. Τα παιδιά είναι άνθρωποι με αισθήματα, απόψεις, εμπειρίες, ανάγκες και δικαιώματα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους συνίσταται στη δημιουργία προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων, οι οποίες θα αναγνωρίζουν στα παιδιά το δικαίωμα να συμμετέχουν στη ζωή τους και στις κοινωνικές δομές που τα περιβάλλουν και οι οποίες θα πρέπει να τα σέβονται και όχι να τα αποκλείουν ή να τα υποβιβάζουν.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κείμενα γραμμένα από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού -στην εκπαίδευση, στη γνώση, στην υγεία, στην εργασία- καθώς και την προστασία του στο πλαίσιο της οικογένειας και της κοινωνίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί ένας ουσιαστικός προβληματισμός σχετικά με την πραγματική εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών και να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των ενδιαφερόμενων ατόμων και φορέων που αναλαμβάνουν την προάσπιση τους.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα