Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το ραδιόφωνο στην Ελλάδα
Βιβλίο Ραδιόφωνο >> Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάς >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Σούρπη, Ζωή - Άννα (Sourpi, Zoi - Anna) Ρήγου, Μαρίνα () Παπαβασιλόπουλος, Κωνσταντίνος (Papavasilopoulos, Konstantinos) Κατερέλος, Ιωάννης Δ. (Katerelos, Giannis D.) Καλογήρου, Σπυριδούλα (Kalogirou, Spyridoula) Ζώντου, Ελένη (Zontou, Eleni) Αγγελική Γαζή () Βασιλάκη, Ζαχαρούλα (Vasilaki, Zacharoula) Ανδριοπούλου, Ειρήνη Δ. (Andriopoulou, Eirini D.) Χαιρετάκης, Μανώλης (Chairetakis, Manolis)
Επιμελητής: Ζώντου, Ελένη (Zontou, Eleni) Κλειαμάκη, Όλγα (Kleiamaki, Olga)
Εκδότης: Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ.)
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-87920-2-9 Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ.) 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
29χ21 - 293
Το ραδιόφωνο αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο εξελίχθηκε κυρίως κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Για αρκετές δεκαετίες ήταν το κυρίαρχο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, διαμορφωτής αισθητικών τάσεων και εργαλείο δημοσίου διαλόγου, φορέας εν γένει καλλιέργειας και πολιτισμικών αξιών. Η καταιγιστική εισβολή της τηλεοπτικής εικόνας από τη δεκαετία του \'60 και έπειτα, δεν μπόρεσε, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, να υπερκεράσει τον ραδιοφωνικό ήχο, που αφήνει στη φαντασία του κάθε ακροατή την ερμηνεία των ερεθισμάτων που λαμβάνει.

Με στόχο μια ματιά στο σήμερα και με ορίζοντα το αύριο, η έκδοση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ.) "Το Ραδιόφωνο στην Ελλάδα", ξεκινά με την ιστορική διαδρομή από τη γένεση του Ραδιοφώνου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και καλύπτει τη σύγχρονη πορεία του στη χώρα μας από το 1987 έως σήμερα. Σε μια οριζόντια διεπιστημονική προσέγγιση, εξετάζονται η εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου, θέματα κοινωνιολογικά (είδη σταθμών και προγραμμάτων, ακροαματικότητες και ακροατήρια), οικονομικά (αγορά, διαφήμιση) και τεχνολογικά (ψηφιακό, διαδικτυακό ραδιόφωνο). Στη μελέτη εντάσσεται, επίσης, η πρώτη κοινωνική έρευνα του Ι.Ο.Μ. με θέμα τη σχέση ανάμεσα στους φοιτητές των επιστημών της Επικοινωνίας & Πληροφόρησης και το Ραδιόφωνο ως Μέσο και ως κοινωνικό φαινόμενο. Από την έρευνα του Ι.Ο.Μ. δεν λείπει η ανθρώπινη μαρτυρία, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις σαράντα (40) συνεντεύξεις που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο με προσωπικότητες που εργάστηκαν και αποτέλεσαν την "ψυχή" και τη "φωνή" του Ραδιοφώνου στην Ελλάδα την τελευταία πεντηκονταετία.

Πολλοί κατά καιρούς μίλησαν για το τέλος του ραδιοφώνου και όμως, στις αρχές του 21ου αιώνα, στην εποχή της μετάβασης στην ψηφιακή εκπομπή, το ραδιόφωνο ανακαλύπτει εκ νέου τον "εαυτό" του, διατηρώντας τη γοητεία του παρελθόντος του και παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής με αδιαμφισβήτητο κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα