Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
20 Χρόνια Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση
Εικαστικό αφιέρωμα: 10-17 Νοεμβρίου 1997, Γκάζι - κτίριο Δ7
Βιβλίο Ζωγραφική, Ελληνική >> Ζωγράφοι, Έλληνες >> Κυκλοφορεί

() Ζωγράφος: Καράμπελας, Αντρέας (Karampelas, Antreas) Καραβούζης, Σαράντης (Karavouzis, Sarantis) Καπράλος, Χρήστος, 1909-1993 (Kapralos, Christos) Ηλιοπούλου, Ειρήνη (Iliopoulou, Irini) Ζούνη, Όπυ, 1941-2008 (Zouni, Opy) Ζουμπουλάκης, Πέτρος (Zoumpoulakis, Petros) Ζαμπούρα, Μαριλένα (Zampoura, Marilena) Δασκαλάκης, Στέφανος (Daskalakis, Stefanos) Γουλάκος, Περικλής (Goulakos, Periklis) Γκολφίνος, Γιώργος (Gkolfinos, Giorgos) Γκολφινόπουλος, Ανδέας (Golfinopoulos, Andreas) Βατζιάς, Μάριος (Vatzias, Marios) Βασιλείου, Σπύρος, 1903-1985 (Vasileiou, Spyros) Βακιρτζής, Γιώργος (Vakirtzis, Giorgos) Μουστάκας, Αλέξανδρος (Moustakas, Alexandros)
Επιμελητής: Καράμπελας, Αντρέας (Karampelas, Antreas)
Εκδότης: Πινακοθήκη της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Πινακοθήκη της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης 1997
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
34χ23 - 55
Το εικαστικό αφιέρωμα για τα 20 χρόνια της Π.Π.Κ., εκφράζει την διαρκή παρουσία της στα εικαστικά πράγματα του τόπου μας και σηματοδοτεί τη συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του μέλλοντος.

Τιμούμε εκείνους που συμπαραστάθηκαν στις προσπάθειες της Π.Π.Κ. για την υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας και την ενεργητική συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Κι ακόμα απλώνουμε τη ματιά μας στο μέλλον, με την ελπίδα να διατηρήσουμε το συλλογικό όραμα ζωντανό και στέρεο άμυνας, απέναντι στις αρνητικές επιδράσεις της τυποποίησης και της εξατομίκευσης.

Είναι μια εικαστική γιορτή, που σίγουρα έχει αισθητικό και ιστορικό χαρακτήρα, χωρίς όμως να αποτελεί και μια προσπάθεια ανθολόγησης της εικαστικής δημιουργίας των τελευταίων ετών, προσπάθεια που θα απαιτούσε απεριόριστα τεχνικά μέσα και χώρους. Οι απουσίες είναι το ίδιο σημαντικές με τις παρουσίες των φίλων μας. Σε όλες τις γιορτές άλλωστε, κάποιοι πάντα μας λείπουν.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται σημαντικοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που έφυγαν, χωρίς όμως το έργο και η ψυχή τους να πάψει να στέκει ζωντανό στις καρδιές μας. Και άλλοι, που αποτελούν σταθερή αναφορά του καλλιτεχνικού μας παρόντος. Και νεώτεροι, που προβάλουν τα οράματα του μέλλοντος. Όχι όλοι. Ούτε καν πολλοί. Λίγοι, που προσδιορίζουν το χθες, το σήμερα και το αύριο.
Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα