Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Μετά το '89
Στους δρόμους της ιστορίας και της λογοτεχνίας
Βιβλίο Κομμουνισμός - Ιστορία >> Πολιτική - Ελλάς >> Πολιτική - Ευρώπη >> Αρθρογραφία >> Κυκλοφορεί

() Συγγραφέας: Canfora, Luciano (Canfora, Luciano) Καραπιδάκης, Νίκος Ε., 1955- (Karapidakis, Nikos E.) Κατσούλο, Μάσσιμο (Katsoulo, Massimo) Κούρτοβικ, Δημοσθένης (Kourtovik, Dimosthenis) Krichevskaya, Evgenia (Krichevskaya, Evgenia) Λιάκος, Αντώνης (Liakos, Antonis) Μαργαρίτης, Γιώργος (Margaritis, Giorgos) Μήτσου, Ανδρέας (Mitsou, Andreas) Καζαντζάκη, Λήδα (Kazantzaki, Lida) Ζήρας, Αλέξης, 1945- (Ziras, Alexis) Συλλογικό έργο () Αργυρίου, Αλέξανδρος, 1921-2009 (Argyriou, Alexandros) Ασδραχάς, Σπύρος Ι., 1933-2017 (Asdrachas, Spyros I.) Vitti, Mario, 1926- (Vitti, Mario) Κώστας Βούλγαρης () Ρέα Γαλανάκη () Γουργουρής, Στάθης (Gourgouris, Stathis) Γιάννης Δάλλας ()
Επιμελητής: Κώστας Βούλγαρης ()
Εκδότης: Γαβριηλίδης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-336-269-2 Γαβριηλίδης 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
22χ15 - 187
Η παρέλευση δεκαπενταετίας από την πτώση του τείχους του Βερολίνου παρέχει ίσως την ασφάλεια κάποιας απόστασης για μια πρώτη αποτίμηση, όπως έδειξε η πληθώρα των δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο Τύπο και οι σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές, που το 2004 ήσαν πολυπληθείς και μάλιστα επεκτάθησαν αρκετά πέραν της 9ης του Νοεμβρίου εκείνου του έτους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εγγράφηκε και το παρόν αφιέρωμα των "Αναγνώσεων", δηλαδή του ένθετου βιβλίου της "Αυγής", το οποίο διήρκεσε ενάμισι μήνα (31/10/2004 έως 12/12/2004). Όμως, αυτό το αφιέρωμα δεν προέκυψε ως μια "έξυπνη" ιδέα για μια ακόμα δημοσιογραφική έρευνα, με αφορμή μια επέτειο. Δεν ήταν μια δημοσκοπία μεταξύ διανοουμένων, για να χρησιμοποιήσω τον όρο του Μάριο Βίττι με τις δηλωτικές παρηχήσεις του. Το έδειξαν άλλωστε τα ίδια τα κείμενα που το συνέστησαν, η ουσιαστική ανταπόκριση στην πρόσκληση, η υπέρβαση του εφήμερου χαρακτήρα τέτοιων "ερευνών". Πιο σωστό θα ήταν να πει κανείς, ότι στις σελίδες της "Αυγής" αναδείχθηκε μια συζήτηση που, με διάφορους τρόπους και μορφές, είχε ήδη ανοίξει. Αποτυπώθηκαν προβληματισμοί που διαπερνούσαν τις σκέψεις, τις απόψεις, το έργο ανθρώπων που κινούνται σε διαφορετικούς χώρους και κατευθύνσεις. [...]

(από τον πρόλογο του Κώστα Βούλγαρη)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα