Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το παράστημα του Κώστα Π. Μιχαηλίδη
Βιβλίο Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Κυπριακή λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Βιογραφίες - Μαρτυρίες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Χρυσάνθης, Κύπρος, 1915-1998 (Chrysanthis, Kypros, 1915-1998) Τσιρόπουλος, Κώστας Ε., 1930-2017 (Tsiropoulos, Kostas E.) Σερέζης, Κώστας (Serezis, Kostas) Πλατής, Ελευθέριος Ν. (Platis, Eleftherios N.) Πάσχος, Παντελής Β. (Paschos, Pantelis V.) Παπαθανασόπουλος, Θανάσης Ν. (Papathanasopoulos, Thanasis) Μάνος, Ανδρέας (Manos, Andreas) Κότσιρας, Γιωργής, 1920-1998 (Kotsiras, Giorgis) Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-2019 (Kargakos, Sarantos I.) Αγγελής, Δημήτρης, 1973- , ποιητής (Angelis, Dimitris) Κουτσάκος, Ι. Γ. (Koutsakos, I. G.) Πλησής, Κυριάκος (Plisis, Kyriakos) Μιχαηλίδης, Κώστας Π. (Michailidis, Kostas P.)
Εκδότης: Ευθύνη
Κεντρική Διάθεση: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8150-32-4 Ευθύνη 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
22χ14 - 210
"Έφθασε η ώρα να υψώσουμε, με το αθάνατο υλικό των λέξεων, ένα μνημείο για να τιμήσουμε το εκλεκτότερο τέκνο που γέννησε στο β΄ μισό του 20ου αιώνα η πεφιλημένη μας Κύπρος, τον Κώστα Π. Μιχαηλίδη: τον φιλόσοφο και τον ποιητή, τον δάσκαλο και τον φίλο, τον "Άνθρωπο" που με το ολόφωτο, πυκνό, σοβαρό και μεγαλόκαρδο έργο του ετίμησε και την γλώσσα μας και την Ελλάδα.

Αποδίδουμε επομένως μια τιμή ως αντανάκλαση αγάπης, ως αναγνώριση αξίας και ως εκδήλωση επίμονης αξίωσης ο χρόνος να σεβαστεί το ευγενές πρόσωπο του και το υψηλόφθογγο έργο του. Στο έργο αυτό αγωνίστηκε η πολυαίωνη γλώσσα μας να διερμηνεύσει το μυστήριο του "Ανθρώπου", την τραγικότητα της ύπαρξής του και το πνευματικό κάλλος της ψυχής του. Στο έργο ακόμη αυτό άφηκε το βαθύ, ακριβές και δραματικά πολύσημο αποτύπωμά του ένα "Πρόσωπο" με τα σημάδια τα θεϊκά της αθανασίας.

Τιμούμε το πρόσωπο αυτό, αγαπούμε αυτό το έργο και με τον τόμο αυτό προσκαλούμε την δόξα της αθανασίας να το στέψει με την δάφνη του πνεύματος, την τραγικά πικρή δάφνη του "Ανθρώπου" εκείνου που κατόρθωσε αθλώντας να τιμήσει το έργο του Θεού".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα