Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Κυκλάδες: Πάρος: Άνδρος: Τζιά: Κύθνος: Κίμωλος: Αντίπαρος
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Κυκλάδες - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Πάρος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Άνδρος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

() Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Χαραμή, Όλγα (Charami, Olga) Φούντα, Αφροδίτη (Founta, Afroditi) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Κρύου, Μαρία (Kryou, Maria) Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Μανιάτης, Δημήτρης Ν. ()
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos)
Επιμελητής: Μπάλγκας, Γιώργος (Mpalgkas, Giorgos) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Χαραμή, Όλγα (Charami, Olga) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 169
Για έναν περίεργο λόγο άρχισα να διαβάζω ξανά τα εισαγωγικά κείμενα που αναφέρονται σε νησιά των Κυκλάδων. Από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει τρεις οδηγούς "Ανακαλύψτε την Ελλάδα", που αναφέρονται σε 18 ονειρεμένους μικρόκοσμους του Αιγαίου. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό... Μα κανένας να μη μοιάζει με τον άλλο! Να είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά συνάμα. Ο ίδιος ουρανός, η ίδια θάλασσα, παρόμοιας μορφολογίας τοπίο κι όμως τόσο πολλές ιδιαιτερότητες και τόσο έντονη ταυτότητα... αισθητική, πολιτισμική. Είναι να αναρωτιέται κανείς. Ένα στενό μερικών εκατοντάδων μέτρων χωρίζει την Τήνο από την Άνδρο, αλλά είναι σαν να πηγαίνεις σε άλλο πλανήτη! Είναι λοιπόν η αφθονία του νερού που τρέχει στην Άνδρο ή οι κάτοικοί τους, που κάνουν τη διαφορά; Προσωπικά θα πόνταρα στο δεύτερο. Αν και πολλές φορές έχουμε γράψει πως η μορφολογία κάθε τόπου και η ίδια η φύση καθορίζουν τις τύχες των ανθρώπων, υπάρχουν απίθανες εξαιρέσεις όπως και αυτές των νησιών που ονομάζουμε Κυκλάδες. Άρτια δομημένοι μικροπαράδεισοι, με δικό τους κώδικα και αξεπέραστη ικανότητα να σε κάνουν να νομίζεις πως ο κόσμος τελειώνει εδώ, στην ακτογραμμή του κάθε νησιού! Φαντάζομαι χιλιάδες ζευγάρια μάτια να κοιτούν κάθε μέρα τον ήλιο να βουτάει στο Αιγαίο και είμαι σίγουρος πως κανένα δεν βλέπει τα ίδια πράγματα. Ίσως οι επισκέπτες να τα βάζουν κάτω από την ίδια ταμπέλα, αλλά αυτοί, όσο χρόνο και όσο χρήμα κι αν επενδύσουν θα παραμείνουν επισκέπτες... όχι Κυκλαδίτες. Απλά πράγματα. Πρέπει να έχεις γεννηθεί εκεί, να έχεις κάνει κοπάνα από το μάθημα για να ρίξεις βουτιές από τα βράχια, να έχεις ξενιτευτεί για λίγο και μετά... όλος ο κόσμος ένα νησί. Ένα απολαυστικό νησί, μοναδικό όσο κι εσύ.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Αύγουστος 2007

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα