Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Darling, take Fountain
Βιβλίο Τέχνη, Σύγχρονη >> Τέχνη - Κατάλογοι >> Κυκλοφορεί

Εσκενάζη, Αλμπέρτο (Eskenazi, Alberto) Καλλιτέχνης: Corita (Corita) Stoll, George (Stoll, George) Ruscha, Ed (Ruscha, Ed) Opie, Catherine (Opie, Catherine) Nocon, Jennifer (Nocon, Jennifer) Mukherjee, Sandeep (Mukherjee, Sandeep) McCleary, Dan (McCleary, Dan) Hockney, David (Hockney, David) Golia, Piero (Golia, Piero) Fisher, Kim (Fisher, Kim) Durant, Sam (Durant, Sam) Burton, Jeff (Burton, Jeff) Boadwee, Keith (Boadwee, Keith) Beal, Justin (Beal, Justin)
Επιμελητής: Κακανιάς, Κωνσταντίνος (Kakanias, Konstantin)
Εκδότης: Kalfayan Galleries
Διακινητής: Χριστάκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-88937-3-3 Kalfayan Galleries 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ21 - 90
Οι βίλες του Μπέβερλι Χιλς, η διάσημη οδός Μαλχόλαντ και η βιομηχανία πορνό όπως τα είδαν καλλιτέχνες του Λος Αντζελες, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και δουλεύουν με ποικίλα εικαστικά μέσα. Ανάμεσά τους και μια καλλιτέχνιδα της ποπ-αρτ που έγινε... μοναχή.

Την έκθεση επιμελείται ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, που ζει και εργάζεται στην «πόλη των αγγέλων», και περιλαμβάνει πρωτοποριακούς εκπροσώπους της τέχνης της Νότιας Καλιφόρνιας, όπως ο Ed Ruscha, ο οποίος παρουσιάζει πρώιμες φωτογραφίες από στέγες σπιτιών του Λος Αντζελες, και ο David Hockney, με την ιδιαίτερη οπτική του της οδού Μαλχόλαντ. Τα έργα της Sister Corita -καλλιτέχνις που έγινε μοναχή- συνδυάζουν εύστοχα το θρησκευτικό προβληματισμό με ποπ σλόγκαν και συνυπάρχουν στην έκθεση με τις ιδιοσυγκρασιακές αναπαραστάσεις λουλουδιών του Dan McCleary και με τις οξυδερκείς φωτογραφίες της Catherine Opie. Η τελευταία εστιάζει το φακό της σε όψεις σπιτιών του Beverly Hills, ενώ οι φωτογραφίες του Jeff Burton αποδίδουν με καθαρά ποιητική διάθεση το Λος Άντζελες και τη βιομηχανία πορνό. Ο νεο-εννοιακός καλλιτέχνης Sam Durant παρουσιάζει ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του με μολύβι και ο γλύπτης George Stoll συμμετέχει στην έκθεση με σχέδια και μία σημαία από οργάντζα.

Τα έργα της Pae White είναι από πραγματικό ιστό αράχνης, τον οποίο η γλύπτρια μεταφέρει από τον χώρο δημιουργίας του, τον προστατεύει ψεκάζοντάς τον με χρώμα και μ\' αυτό τον τρόπο τον μετατρέπει σε έργο τέχνης, «την τέχνη της Αράχνης».

Την έκθεση συμπληρώνουν τα ανάγλυφα σχέδια του Sandeep Mukherjee και το «περιβόητο» «California dreamin» του Keith Boadwee. Συμμετέχουν, τέλος, και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών του Λος Αντζελες, όπως η ζωγράφος Kim Fisher, τα «κακά παιδιά» Eric Wesley και Piero Golia και οι ανερχόμενοι γλύπτες Jennifer Nocon και Justin Beal.

Το μόνο αληθινά κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των έργων της έκθεσης είναι η ολοκληρωτική έλλειψη της ανθρώπινης παρουσίας. Η μητρόπολη των είκοσι εκατομμυρίων παρουσιάζεται χωρίς ανθρώπους, άδεια, κενή.

(Ελευθεροτυπία, 23/06/2007)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα