Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Θράκη: Δέλτα Έβρου: Πομακοχώρια: Ξάνθη: Ροδόπη: Έβρος
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Θράκη - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Ελλάς - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Κονδύλης, Λεωνίδας (Kondylis, Leonidas) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Χαραμή, Όλγα (Charami, Olga) Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas)
Επιμελητής: Μπάλγκας, Γιώργος (Mpalgkas, Giorgos) Χαραμή, Όλγα (Charami, Olga) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Αν θέλουμε να πιστέψουμε τον Ηρόδοτο, στον ευρύτερο χώρο της αρχαίας Θράκης (παράλια Αιγαίου, Ελλησπόντου, Βοσπόρου και από τις ακτές του Εύξεινου Πόντου ως τη Μακεδονία) κατοικούσε το δεύτερο σε πληθυσμό έθνος της γης (μετά τους Ινδούς), οι Θράκες. Η χώρα τους είχε προνομιακή θέση δίπλα στα στενά που ενώνουν την Ευρώπη με την Ασία και την ανέδειξε σε κέντρο διάδοσης, διασποράς και διακίνησης αγαθών, ιδεών και πολιτισμών. Την ίδια όμως στιγμή την έκανε τόσο επιθυμητή, ώστε οι εχθρικές επιδρομές και οι πολεμικές συγκρούσεις να μην έχουν τελειωμό στους αιώνες. Οι Θράκες είχαν ινδοευρωπαϊκή καταγωγή, ήταν συγγενικός λαός με τους Έλληνες και τους Τρώες. Οι Θράκες είχαν δική τους γλώσσα, αλλά δεν άφησαν γραπτά μνημεία... δεν ανέπτυξαν γραφή. Λέξεις και ονόματα που χρησιμοποιούσαν έμελλε να γραφούν και να διασωθούν στα ελληνικά... άλλωστε οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν αποικίες στα παράλια της Θράκης.
Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν από τα χώματα της Θράκης οι Πέρσες, οι Μακεδόνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Οθωμανοί, οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι... και οι εκάστοτε "σύμμαχοι" φυσικά. Κατακερματισμένη σήμερα η χώρα των αρχαίων Θρακών κλείνει στην αγκαλιά της ένα μωσαϊκό από λαούς με πολλές γλώσσες, ετερόκλητα πολιτισμικά στοιχεία και πολυτάραχη ιστορία που συνεχίζει να γράφεται. Το νοτιοδυτικό κομμάτι της Θράκης ανήκει σήμερα στην Ελλάδα και χωρίζεται στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Εδώ είμαστε, λοιπόν.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Νοέμβριος 2007

Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Ξάνθη", "Ροδόπη" και "Έβρος", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία και μονοπάτια", "Πολιτισμός και τέχνες", "Δραστηριότητες", "Διαμονή", "Φαγητό-διασκέδαση".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα