Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Νότια Κρήτη: Ηράκλειο: Λασίθι: Ρέθυμνο: Χανιά
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Κρήτη - Περιγραφή και ταξίδια - Οδηγοί >> Χανιά - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

() Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Φούντα, Αφροδίτη (Founta, Afroditi) Φραντζεσκάκης, Γιώργος, 1968- (Frantzeskakis, Giorgos, 1968-) Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas) Θαλάσσης, Αντώνης (Thalassis, Antonis) Ασσαριωτάκης, Άγγελος (Assariotakis, Angelos) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Πατρουδάκης, Γιώργος (Patroudakis, Giorgos)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Μεράκος, Περικλής (Merakos, Periklis) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Πατρουδάκης, Γιώργος (Patroudakis, Giorgos)
Επιμελητής: Μπάλγκας, Γιώργος (Mpalgkas, Giorgos) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί χωρίσαμε την Κρήτη σε Βόρεια και Νότια, γιατί ακολουθήσαμε αλφαβητική κατάταξη στους νομούς, γιατί προσέξαμε οι νομοί να έχουν ισάριθμες σελίδες. Η απάντηση έχει ως εξής. Δεν χωράει η Κρήτη σε ένα βιβλίο, είτε αυτό έχει 160 είτε 1.600 σελίδες. Είναι τόσο μεγάλος ο πλούτος της που πάντα θα βρίσκεις κάτι πολύ σημαντικό για να καταγράψεις, να αναλύσεις, να φωτογραφίσεις. Από την άλλη οι Κρητικοί αγαπούν υπερβολικά τον τόπο τους... τον μικρό "δικό τους" τόπο και δεν αναφερόμαστε σε μεγάλες γεωγραφικές ενότητες. Τον αγαπούν τόσο που θεωρούν όλο το υπόλοιπο νησί ανάξιο λόγου! Επίσης τα όρια ανάμεσα στους νομούς μερικές φορές δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα. Για παράδειγμα η Επάνω Σύμη (το παλιό χωριό) ανήκει στον Νομό Λασιθίου και η Κάτω Σύμη στον Νομό Ηρακλείου. Το φυσικό σύνορο της ρεματιάς κάνει τους επισκέπτες να χαμογελούν και τους ντόπιους να "διαολίζονται". Άντε τώρα εσύ να πεις ότι το ιερό του Ερμή και της Αφροδίτης, ακριβώς επάνω από τα δύο χωριά και κάτω από το οροπέδιο του Ομαλού, ανήκει "γεωγραφικά" στο Ηράκλειο! Για μας η Κρήτη είναι μία μοναδική, αξεπέραστη και φιλόξενη πολύ. Κανείς μας δεν ήθελε να φύγει από το νησί και είμαστε πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε γι\' άλλη μια φορά εκεί. Βόρεια ή Νότια, Ανατολική ή Δυτική είναι μία και μοναδική και την αγαπήσαμε πολύ...
Τώρα μάλιστα! Έκανα τη δική μου ρίμα - μαντινάδα, μπορώ ήσυχος να βάλω μια τελεία.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Μάης 2007

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα