Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Συνεταιριστικοί προβληματισμοί 2006-2007
Βιβλίο Συνεταιρισμοί >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Φεφές, Μιχάλης (Fefes, Michalis) Παπαδάκη - Κλαυδιανού, Αφροδίτη (Papadaki - Klavdianou, Afroditi) Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Λ. (Papageorgiou, Konstantinos L.) Μυρτάκης, Νικόλαος (Myrtakis, Nikolaos) Μπένος, Θεόδωρος (Mpenos, Theodoros) Μαυρόγιαννης, Διονύσης Γ. (Mavrogiannis, Dionysis) Κουνατιάδης, Δημήτριος (Kounatiadis, Dimitrios) Κολύμβας, Νικόλαος (Kolymvas, Nikolaos) Καλογεράς, Νικόλαος (Kalogeras, Nikolaos) Δρουσιώτης, Σάββας Φ. (Drousiotis, Savvas F.) Δημάκης, Ιωάννης (Dimakis, Ioannis) Γιδαράκου, Ισαβέλλα () Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Δ. (Apostolopoulos, Konstantinos D.) Ανεσιάδης, Αντώνιος (Anesiadis, Antonios) Χατζηηλιάδης, Ιωάννης (Chatziiliadis, Ioannis)
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-351-720-7 Σταμούλη Α.Ε. 2007
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 205
[...] Η συλλογική έκδοση «Συνεταιριστικοί Προβληματισμοί» επιχειρεί όχι μόνο να παρατηρεί και να αναλύει τις εξελίξεις αλλά και να προχωρεί σε εκτιμήσεις της αναμενόμενης κατάστασης για το μέλλον, ώστε να κινητοποιεί τις δυνάμεις προσαρμογής των συνεταιρισμών στις διαμορφούμενες συνθήκες. Δεδομένου ότι οι μεταβολές δεν είναι μονοσήμαντες, οι ερμηνείες και οι εκτιμήσεις για το μέλλον επιδέχονται τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές προσεγγίσεις. Η διασταύρωση αυτών των απόψεων, που έχουν ως επίκεντρο τη διατήρηση και διεύρυνση του ρόλου των συνεταιρισμών ως συντελεστή ισόρροπης ανάπτυξης των κοινωνιών, αναμένεται να ασκεί θετική επίδραση στους διαχειριζόμενους τις συνεταιριστικές υποθέσεις.

Οι θιασώτες του συνεταιριστικού θεσμού, γοητευμένοι από ανθρωπιστικό, παιδευτικό, δημοκρατικό και ηθικοπλαστικό περιεχόμενο του, θεωρούσαν αυτονόητη την ευρύτατη αξιοποίηση του στην πορεία ωρίμασης των κοινωνιών. Υποτίμησαν, όπως αποδεικνύεται, την ανθρώπινη βουλιμία και την επιζήτηση της επιβολής διαμέσου του πλούτου και της οικονομικής και πολιτικής δύναμης. Η ανθρωπιστική ιδεολογία αποδείχθηκε ανίσχυρη μπροστά στους πειρασμούς των υλικών απολαύσεων. Αναγκαίο επακόλουθο για τους συνεταιρισμούς υπήρξε η επιδίωξη της σύζευξης των οικονομικών με τους κοινωνικούς στόχους τους, ή, με άλλα λόγια, η καταξίωση του κοινωνικού τους ρόλου μέσω της οικονομικής επιβίωσης και επιτυχίας. Άλλωστε, αν η παραμέληση της οικονομικής αποτελεσματικότητας οδηγούσε σε εξαφάνιση των συνεταιρισμών, θα μηδενιζόταν, αυτομάτως και ο κοινωνικός τους ρόλος.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα