Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ο Αλέξης στη χώρα των θαυμάτων
Το φαινόμενο Τσίπρα και η μεγάλη αριστερά
Βιβλίο Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς >> Πολιτική ιδεολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Λακόπουλος, Νίκος (Lakopoulos, Nikos)
Εκδότης: Ηλέκτρα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-6627-93-4 Ηλέκτρα 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ15 - 98
Ένα βιβλίο για το πολιτικό φαινόμενο στην Ελλάδα με πολλή μουσική και λίγη σημειολογία που αναζητά το νήμα που συνδέει την γραβάτα του Άρη Βελουχιώτη με το ζιβάγκο του Αντρέα και το χτένισμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τι σχέση έχει η Αριστερά με το Τσάρλεστον;

Με αφορμή την θριαμβευτική είσοδο στην πολιτική ζωή του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Λακόπουλος εξετάζει την πολιτική ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, την ιστορία της Αριστεράς και των νεανικών-φοιτητικών κινημάτων, τα πρόσφατα μαθητικά κινήματα και την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα.

Με έναν τρόπο κινηματογραφικό, ο συγγραφέας, αναζητά τα αίτια της διάσπασης της Αριστεράς, τους προγόνους των σημερινών κινημάτων, τις πηγές της πολιτικής κακοδαιμονίας και απαντά στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει μια νέα ενιαία αριστερά, να ζούμε μια νέα μεταπολίτευση κι αν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μπροστά στην Ιστορία καθώς παρακολουθούμε πόσες φορές η άνοιξη χάθηκε για την Ελλάδα, την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ την διάσπαση του ΚΚΕ, τα χαμένα όνειρα και την ήττα της Γενιάς του \'20, της Εθνικής Αντίστασης, του 1-1-4, του Πολυτεχνείου, της Γενιάς της Αμφισβήτησης, την "Γενιά των Απέξω".

Στο βιβλίο η γενιά που πετούσε νεράντζια και τα "ροκαμπίλια" συναντούν τους φοιτητές με τις γραβάτε φλωτάν, το underground, την Αριστερά, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τους πρώτους κομμουνιστές. Από την ροκαμπιλάτη φαβορίτα του Τσίπρα το βιβλίο μας μεταφέρει στην δεκαετία 20 να συναντήσει τους νεόφερτους κομμουνιστές με τις φλωτάν γραβάτες, στον περασμένο αιώνα τους φοιτητές να κάνουν εξέγερση φορώντας ψάθινα καπέλα, τον Νίκο Ζαχαριάδη να εξοντώνει τον Βελουχιώτη, τον Ανδρέα Παπανδρέου να ανεβαίνει στο κότερο του Λάτση, και το "ροκαμπίλι" να συναντά τον Πρόεδρο Δημοκρατίας με την μηχανή του ως νεώτερος ηγέτης κόμματος στην Ελλάδα.

Ένα βιβλίο για την αριστερά, την ελληνική ιστορία, το ροκ, το underground, την σημερινή εποχή και την ιστορία του 20ού αιώνα που μιλά τόσο για τον Άρη Βελουχιώτη όσο και για τον Φρανκ Ζάππα.

Ένα βιβλίο για τα χαμένα όνειρα των Ελλήνων και την πολιτική άνοιξη που χάθηκε τόσες φορές, την ενότητα των δημοκρατών, τις ίντριγκες και τα φλερτ της Αριστεράς με την εξουσία, τα παρασκήνια της προδοσίας, τα λάθη των αριστερών και το προφίλ της γενιάς που δημιουργεί το "Φαινόμενο Τσίπρα".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Το ανταλλάσσουν 1
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
1

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα