Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Προαγωγή ψυχικής υγείας και εκπαίδευση "Επίκτητος"
Στρατηγικές αξιολογικής γνωσιακής εκπαίδευσης
Βιβλίο Υγεία >> Ψυχικές ασθένειες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Βασιλειάδου, Μαρία Σ. (Vasileiadou, Maria S.)
Μεταφραστής: Χριστινάκη - Γλάρου, Ειρήνη Π. (Christinaki - Glarou, Eirini P.)
Εκδότης: Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-452-049-7 Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 191
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, όπως για παράδειγμα οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη και η χρήση ουσιών, εμφανίζονται με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα στις σύγχρονες κοινωνίες και έχουν συνήθως δραματικές συνέπειες για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τα νεαρότερα άτομα. Η εκπαίδευση των ιατρών, των κοινωνικών φορέων και του κοινού σε θέματα ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων για την προστασία της ψυχικής υγείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για την έγκαιρη αναγνώριση των ψυχικών διαταραχών όσο και για την διαμόρφωση υγιέστερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση των ατόμων με στόχο την προστασία της ψυχικής τους υγείας πραγματεύεται το νέο βιβλίο της Δρ M.S. Vassiliadou «Επίκτητος: Στρατηγικές αξιολογικής γνωσιακής εκπαίδευσης», που κυκλοφορεί από τις Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις.

Η συγγραφέας είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των Πανεπιστημιακών «Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Προαγωγής Ψυχικής Υγείας» στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο βιβλίο της περιγράφει στρατηγικές ανάπτυξης δεξιοτήτων, μέσα από μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μεθοδολογία, για την θετική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, τη δημιουργική διαχείριση των δυσκολιών της ζωής και την υγιή ανάπτυξη της κοινωνικότητας, χωρίς επικίνδυνες εξαρτήσεις. Το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο αποκαλεί «Αξιολογική γνωσιακή εκπαίδευση», επιδιώκει να καθοδηγήσει το άτομο στην ανάκτηση της ηθικής του ταυτότητας και στην αποκατάσταση των κοινωνικών και επικοινωνιακών του δεξιοτήτων. Η καλλιέργεια τέτοιων δεξιοτήτων αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για το άτομο και την κοινωνία, αλλά και να ενισχύσει τη διαμόρφωση αποφάσεων προς την κατεύθυνση μιας πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών ασθενειών, που σήμερα απειλούν την ανθρωπότητα.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα