Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Λαμπηδών: Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη
Βιβλίο Μνημεία >> Τέχνη, Βυζαντινή >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Κίσσας, Σωτήριος Κ. (Kissas, Sotirios K.) Κίζης, Γιάννης (Kizis, Giannis) Καρδαμίτση - Αδάμη, Μάρω, 1945- (Kardamitsi - Adami, Maro) Κακαβάς, Γιώργος (Kakavas, Giorgos) Γκιολές, Νικόλαος (Gkioles, Nikolaos) Γαρίδης, Μίλτος (Garidis, Miltos) Φουντουλάκη, Έφη (Fountoulaki, Efi) Δρανδάκης, Νικόλαος Β. (Drandakis, Nikolaos V.) Δημητροκάλλης, Γεώργιος (Dimitrokallis, Georgios) Βογιατζής, Σωτήρης () Bakalova, Elka (Bakalova, Elka) Αχειμάστου - Ποταμιάνου, Μυρτάλη (Acheimastou - Potamianou, Myrtali) Ασπρά - Βαρδαβάκη, Μαίρη (Aspra - Vardavaki, Mairi) Αντωνιάδης, Αντώνης Κ. (Antoniadis, Antonis K.) κ.ά. (et al.)
Επιμελητής: Ασπρά - Βαρδαβάκη, Μαίρη (Aspra - Vardavaki, Mairi)
Εκδότης: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-254-632-1 Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ 2003
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
30χ21 2 454
Είναι καύχημα για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η παρουσίαση αυτού του τόμου, που συνδυάζει ανεκτίμητο επιστημονικό περιεχόμενο, ιδιαίτερη ομορφιά και ενσωματώνει υψηλά και ευγενικά συναισθήματα.
Η έκδοση αφιερώνεται στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη, της πρώτης γυναίκας καθηγήτριας και Συγκλητικού στο πρώτο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας μας. Της καθηγήτριας των Αρχιτεκτόνων που έχει πάρει τη θέση της στο πάνθεον των ταγών του κλάδου, όχι μόνο για τη λαμπρή επιστημονική της διαδρομή, που αναγνωρίστηκε εγχωρίως και διεθνώς με διακρίσεις και βραβεία, αλλά και για τη μέχρις εσχάτων αφιέρωση της ζωής της στη διδασκαλία, την έρευνα, την προβολή των κορυφαίων εκφράσεων της τέχνης και της διανόησης.
Η Ντούλα Μουρίκη ανήκει αναμφίβολα στη "φρουρά" εκείνη των δασκάλων μας που διέπλασαν άριστους μαθητές, μεταδίδοντας σε αυτούς πληθωρικά τη γνώση και την εμπειρία, καλλιεργώντας τα φυσικά τους χαρίσματα, εμφυτεύοντας κριτήρια για διαχρονικές αξίες, διαπαιδαγωγώντας τους με ήθος ακαδημαϊκό και αρετή.
Σ\' αυτή τη μεγαλειώδη της προσπάθεια η Ντούλα Μουρίκη διέθετε ένα φυσικό σύμμαχο. Τον παραδειγματισμό που εξέπεμπε η ίδια η ζωή στο Πολυτεχνείο και στον Κόσμο, αποκαλύπτοντας ένα άτομο μαχητικό ως τα άκρα και προσηλωμένο στα όμορφα ιδανικά.
Η ιστορία της, το έργο της, η κληρονομιά της θα είναι πάντα κοντά μας, στο Πολυτεχνείο "ση ματωρός και κήρυκας" στην πορεία μας σε δύσκολους δρόμους.

Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος
Πρύτανης ΕΜΠ

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα