Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Θεσσαλία: Πήλιο Βόρειο και Κεντρικό: Βόλος: Κίσσαβος
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Πήλιο - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Θεσσαλία - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

() Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Ντάγκας, Νίκος (Ntagkas, Nikos) Ψυχούλη, Ελένη (Psychouli, Eleni) Εμμανουηλίδης, Γιώργος (Emmanouilidis, Giorgos) Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Βαραλής, Δημήτρης (Varalis, Dimitris) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Βαραλής, Δημήτρης (Varalis, Dimitris) Πόρναλης, Μιχάλης (Pornalis, Michalis) Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi)
Επιμελητής: Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Κόντη, Μαρία (Konti, Maria) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Βασαλάκης, Γιάννης (Vasalakis, Giannis)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Κένταυροι, μαγικό βουνό, βουνό και θάλασσα μαζί, Αιγαίο και Παγασητικός στο κέντρο της Ελλάδας, ζωντανά χωριά -πολύχρωμο σκηνικό, αρχοντικά και καλντερίμια... Τα έχουμε χρησιμοποιήσει όλα. Έχουμε τοποθετήσει όλες τις πιθανές "ταμπέλες", έχουμε προσπαθήσει να περιγράψουμε αυτό που τα μάτια βλέπουν και η ψυχή αναγνωρίζει ως οικείο. Το Πήλιο. Έχουν γραφτεί τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Πόσα περισσότερα θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε; Το ερώτημα πιστεύουμε ότι θα απαντηθεί στις σελίδες που ακολουθούν. Τόσο απλά. Αν δείτε το Πήλιο ως χώρο αναψυχής, φυσικής και ψυχικής ανάτασης, θα πρέπει να μάθετε ότι δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Τα όποια θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επαφή σας μαζί του, τελειώνουν όταν φύγετε από εκεί. Αν οι συνδυασμοί των χρωμάτων και το φυσικό σκηνικό σάς πείσουν για την αθωότητά τους, να είστε σίγουροι ότι έχετε "αγοράσει" μεγάλο παραμύθι. Ετούτο το βουνό εξακολουθεί να κατοικείται, εξακολουθεί να είναι ζωντανό και παραγωγικό και πίσω από το τουριστικό παραβάν κρύβονται οι Πηλιορείτες. Χωρίς χαρακτηρισμούς και επιθετικούς προσδιορισμούς.
Ο περιηγητής είναι δύσκολο να αντισταθεί στο Πήλιο και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί σε ατέλειωτους λυρισμούς. Εκεί λοιπόν που έχει στήσει τα καλύτερα καλολογικά του στοιχεία στη σειρά, ξαφνικά αισθάνεται ανεπαρκής. Τι καινούργιο έχει να μας καταθέσει πέρα από βαρετά κοσμητικά επίθετα; Τι μπορεί να αποκαλύψει για έναν τόπο που χρόνια τώρα επενδύει επάνω του η βαριά τουριστική βιομηχανία; Το θέμα Πήλιο είναι πολύ φιλικό απέναντι στον "χρήστη", αλλά για να το απολαύσετε αληθινά πρέπει να βρείτε κάτι δικό σας. Μπορείτε να αρχίσετε από έναν άνθρωπο (όπως έκανα εγώ), να τοποθετήσετε ένα σημείο αναφοράς και από εκεί και πέρα να ανακαλύψετε το "δικό σας Πήλιο". Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάστηκε αυτός ο οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας. Προσφέροντας ανοιχτούς ορίζοντες. Και μπορεί να λείπει το Νότιο Πήλιο, αλλά υπάρχει ο Κίσσαβος... "δικός μας" κι αυτός!

Γιάννης Ντρενογιάννης
Δεκέμβριος 2006


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Κεντρικό Πήλιο", "Βόρειο Πήλιο", "Βόλος" και "Κίσσαβος", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία και μονοπάτια", "Πολιτισμός και τέχνες", "Δραστηριότητες", "Διαμονή", "Φαγητό-διασκέδαση" (το κεφάλαιο για τον "Βόλο" περιλαμβάνει, επίσης, τις ενότητες "Περίπατος στην πόλη", "Παληά", "Βιομηχανικά κτίρια" και "Διαδρομές γύρω από τον Βόλο").

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα