Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ήπειρος: Ζαγόρι: Ιωάννινα: Μέτσοβο: Κόνιτσα
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Ήπειρος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Peterson, R. E. (Peterson, R. E.) Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Εμμανουηλίδης, Γιώργος (Emmanouilidis, Giorgos) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Κρύου, Μαρία (Kryou, Maria) Αράπογλου, Μιχάλης Η. () Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Φωτογράφος: Δέτσης, Γιώργος (Detsis, Giorgos) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Επιμελητής: Κόντη, Μαρία (Konti, Maria) Αράπογλου, Μιχάλης Η. () Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Βασαλάκης, Γιάννης (Vasalakis, Giannis)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Πίσω από τα βουνά...

... και τις λέξεις. Στο μικρό γραφείο της Οδού Μιχαήλ Αγγέλου των Ιωαννίνων, ο Μιχάλης με τον Γιάννη απλώνουν βιβλία και χάρτες για πολλοστή φορά. Σε λίγο θα τους πιάσουν τα γέλια γιατί δεν έχουν κάτι καινούργιο να εξερευνήσουν αλλά από συνήθεια οργανώνουν την περιήγησή τους. Κι όμως, είναι βέβαιοι πως κάτι καινούργιο θα ανακαλύψουν και αυτή τη φορά. Σαν ετούτος ο τόπος -πίσω από τα βουνά- που πρόκειται να ταξιδέψουν, να είναι ανεξάντλητος. Σαν να μη μπορούν να τον χορτάσουν, να μη μπορούν να τον αποτυπώσουν, ούτε με λέξεις ούτε με εικόνες. Το λόγο παίρνει ο Μιχάλης: "Πρόκειται για ένα συνδυασμό τοπικής γεωγραφίας, τοπικής ιστορίας και τοπικού πολιτισμού. Κάτι... δηλαδή σαν έναν συνδυασμό χρηματοκιβωτίου, που όποιος τον γνωρίζει, ανοίγει το χρηματοκιβώτιο με τους θησαυρούς του Ζαγοριού, συνοψίζεται στην ακόλουθη φράση: Μικροί τόποι του Ζαγοριού. Μάλιστα, γιατί το Ζαγόρι είναι ένας συνδυασμός από άπειρους μικρούς τόπους. Τόπους μεγάλους, όπως θα έλεγε ο ποιητής, που όσο πιο πολλούς απ\' αυτούς ανακαλύψει κανείς τόσο περισσότερους θησαυρούς θα έχει αποκτήσει, φεύγοντας απ\' αυτό...".
Και το κυνήγι "θησαυρού" ξεκινά ακόμα μία φορά. Με "Δείτε οπωσδήποτε" και "Χωρίς μυστικά", που κάνουν τον Μιχάλη και τον Γιάννη να αυτοσαρκάζονται και να σκέφτονται ανατρεπτικά. Με "Διαδρομές" εντός και εκτός δρόμου, όπου σταματούν στα πιο απίθανα σημεία θαυμάζοντας ταμπέλες που γράφουν "Δασική οδός" και βγάζοντας αυτοσχέδια λογύδρια για "παραδοσιακά" χωριά, φαγητά, γλυκά και βεβαίως, βεβαίως "αρχοντικά"!
Συχνά πυκνά, στέκονται και προσκυνούν. Μπαίνουν ευλαβικά στη μηχανή του χρόνου, έχοντας σταθερό τον τόπο που πατούν και παρέα, ο ένας τον άλλον. Εκεί ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα κομμάτια του εαυτού τους και αναγνωρίζουν ότι τον τόπο αυτόν τον αγαπούν. Και αποφασίζουν ότι με την ίδια αγάπη θα χτίσουν λέξη-λέξη βουνά και κείμενα.
Ήθελαν να το κάνουν και το έκαναν

Γιάννης Ντρενογιάννης
Νοέμβριος 2006


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Ζαγόρι", "Ιωάννινα", "Κόνιτσα" και "Μέτσοβο", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Χάρτης", "Χωρίς μυστικά", "Ιδιαίτερα τοπία/γεφύρια/οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Αρχιτεκτονική", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα