Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Διδακτική της γεωλογίας και των περιβαλλοντικών επιστημών
Βιβλίο Γεωλογία - Σπουδή και διδασκαλία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Φέρμελη, Γεωργία (Fermeli, Georgia) Δερμιτζάκης, Μιχαήλ Δ. (Dermitzakis, Michail D.)
Εκδότης: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
Κεντρική Διάθεση: Σταμούλη Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8028-48-7 Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 190
Η Γεωλογία, όπως και κάθε επιστήμη, έχει τους δικούς της στόχους και τα δικά της μεθοδολογικά εργαλεία, τα οποία ωστόσο, διευρύνονται σήμερα, μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα στις σύγχρονες τάσεις της έρευνας και της διδασκαλίας σε διεθνές επίπεδο.

Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου "Διδακτική της γεωλογίας και των περιβαλλοντικών επιστημών" προήλθε από το ενδιαφέρον μας να γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό ότι η Γεωλογία είναι μια συναρπαστική επιστήμη η οποία έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον και την καθημερινή μας ζωή.

Στοιχείο-κλειδί για την υλοποίηση αυτής της ιδέας αποτελεί η "διδασκαλία" της Γεωλογίας. Μπορεί η επιστήμη της Γεωλογίας να προοδεύει και να συνεισφέρει στην κοινωνία σε κάθε πρόβλημα και έργο που είναι συνδεδεμένο με το έδαφος και το υπέδαφος καθώς και γενικά με το περιβάλλον, αλλά αυτό δεν είναι κατανοητό στον ίδιο βαθμό από τους πολίτες.

Στο σημείο αυτό η συμβολή της διδασκαλίας της Γεωλογίας στο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επιλέγοντας τις κατάλληλες διδακτικές μεθόδους και οργανώνοντας τη διδασκαλία οι μαθητές και οι μαθήτριες -αυριανοί πολίτες - θα αντιληφθούν τόσο την ομορφιά και το μεγαλείο της επιστήμης της Γεωλογίας, όσο και την πρακτική σημασία της. Η διδασκαλία της Γεωλογίας δεν πρέπει να γίνεται μόνο μέσα στην τάξη και το εργαστήριο αλλά κυρίως στο πεδίο ώστε να είναι ευχάριστη, δημιουργική και αποτελεσματική.

Η παραδοσιακή αγάπη του γεωλόγου προς τη φύση και την ύπαιθρο είναι φυσικό επακόλουθο, αφού τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα κινούνται και αφορούν το φυσικό περιβάλλον. Η επιθυμία να εξετάσει απολιθώματα και πετρώματα στην ύπαιθρο, να παρατηρήσει επιτόπου διάφορα αποτελέσματα γεωλογικών διεργασιών παραμένει σημαντικό τμήμα στη διδασκαλία της Γεωλογίας.

Πιστεύουμε το βιβλίο αυτό να φανεί χρήσιμο τόσο σε φοιτητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να "διδάξουν" τη Γεωλογία και να δείξουν ότι μόνο γνωρίζοντας τη Γη μας, θα την αγαπήσουμε και θα φροντίσουμε για την προστασία της και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα