Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
BookiaTV!
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πελοπόννησος: Μέσα Μάνη: Έξω Μάνη: Μονεμβασιά: Νεάπολη: Ελαφόνησος: Κύθηρα
Με αυτοκίνητο· με σκάφος· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Πελοπόννησος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Μάνη - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Κύθηρα - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work)
Υπεύθυνος Σειράς: Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis)
Επιμελητής: Θεοδωρακάκης, Μάριος (Theodorakakis, Marios) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Βασαλάκης, Γιάννης (Vasalakis, Giannis) Κόντη, Μαρία (Konti, Maria)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Μεσημέρι σε μια χώρα από τις πολλές των Κυκλάδων. Δύο νεαρά ζευγάρια αφοσιωμένα στις σελίδες του ταξιδιωτικού οδηγού "Ανακαλύψτε την Ελλάδα" διαλέγουν σε ποια παραλία θα κολυμπήσουν σήμερα. Ακούς τα θετικά σχόλια για όσα διαβάζουν και φαίνεται πως ήδη έχουν αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με το μικρό βιβλίο. Ξαφνικά νιώθεις μερικά εκατοστά ψηλότερος γιατί γράφεται το όνομά σου εκεί μέσα και γεμάτος ικανοποίηση συνεχίζεις να περπατάς ελαφρύτερος από ποτέ. Συνεχίζουμε λοιπόν με χαμόγελο κι ας μη χαρήκαμε το φετινό καλοκαίρι. Κι ας το ξοδέψαμε οδηγώντας, περπατώντας, φωτογραφίζοντας, γράφοντας και διορθώνοντας. Είχαμε βλέπετε και ένα μικρό χρέος, πρώτα απέναντι στον εαυτό μας: να γίνουμε καλύτεροι. "Θα δείξει"... έτσι λέγαμε και τα εικοσιτετράωρα περνούσαν δίχως έλεος για την προσωπική μας ζωή!
Από τη χαλαρότητα των Κυκλάδων στην αυστηρότητα της Λακωνίας η απόσταση είναι μεγάλη. Χρειάστηκε να μάθουμε πόσο αξίζει η πέτρα, γιατί κάποιοι -μικροί ανυπότακτοι θεοί- αγωνίστηκαν να τη λαξέψουν. Βοήθησε κι ο άνεμος, βοήθησε κι η θάλασσα. Έτσι αυτό το σκληρό και άνυδρο υλικό απόκτησε αξία στον τόπο ετούτο. Απότομοι στη συμπεριφορά και σκληροί στον χαρακτήρα οι ιδιοκτήτες της πέτρας, άνθρωποι κι αυτοί με αδυναμίες, αδιαφόρησαν στη στέρηση, γέλασαν στον πόνο. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν ο σεβασμός. Και ο σεβασμός εδώ ξεκινάει από ένα απλό πράγμα: "Αυτό είναι δικό σου και αυτό είναι δικό μου"! "Αυτά" λοιπόν ερχόμαστε εμείς σήμερα, ως επισκέπτες, να δούμε και να θαυμάσουμε.
Τα λιθάρια, τα τοποθετημένα, λες και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα φέρει τον χαρακτηριστικό "πολύτιμο". Ερχόμαστε με χρήματα στην τσέπη και μπορούμε να αγοράσουμε το φαγητό, τη φιλοξενία, ακόμα και ένα κομμάτι γης γεμάτο από τις θαυμάσιες αυτές πέτρες. Τι περίεργο όμως! Στα χέρια μας δεν έχουν την ίδια αξία... Εμείς πάντως τις κάναμε κείμενα, τις κάναμε φωτογραφίες και είπαμε πως άξιζε τον κόπο. Ζωγραφίζουμε ένα χαμόγελο για το καλοκαίρι που χάσαμε και βάζουμε τέλεια.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Αύγουστος 2006


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Μέσα Μάνη", "Έξω Μάνη", "Μονεμβασιά-Νεάπολη" και "Κύθηρα", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Χάρτης", "Χωρίς μυστικά", "Παραλίες/θαλασσινές εξερευνήσεις/οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα