Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Όλυμπος: Βέροια: Βεργίνα: Νάουσα: Πιερία: Δίον
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Μακεδονία - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Σεφεριάδης, Γιάννης (Seferiadis, Giannis) Ψυχογιού, Βάνα (Psychogiou, Vana) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter)
Υπεύθυνος Σειράς: Μανιμανάκης, Κώστας Π. (Manimanakis, Kostas P.)
Φωτογράφος: Σαρρής, Παναγιώτης (Sarris, Panagiotis) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter)
Επιμελητής: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Κόντη, Μαρία (Konti, Maria)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Οι κορυφές

Συνήθως τον προσπερνάμε δήθεν αδιάφορα οδηγώντας στην εθνική. Ο επιβλητικός όγκος του όμως μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να σε αφήσει. Κάποιοι πιο ψαγμένοι έρχονται για να περπατήσουν στα βήματα των θεών. Κάποιοι άλλοι πιο τολμηροί -και είναι πολλοί- έρχονται εδώ αναζητώντας την περιπέτεια. Έρχονται για την κορυφή. Οι κορυφές είναι γοητευτικές αλλά και επικίνδυνες. Για να φτάσεις εκεί πρέπει πάνω απ\' όλα να έχεις καρδιά. Να μπορείς να νιώσεις τον μεγαλείο, ξέροντας πως σε λίγο θα κατέβεις από την κορυφή. Πως θα τη χάσεις. Πως όλα αυτά θα είναι πια ανάμνηση, θα ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμη και οι θεοί ανήκουν πια στο παρελθόν. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ανάβαση, αλλά η κατάβαση. Εκεί κινδυνεύεις περισσότερο. Από τους μύθους και τους ημίθεους του παρελθόντος και την πάλη για την κορυφή, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα από τον Όλυμπο βρίσκεται η Βεργίνα. Αυτή είναι μια άλλου είδους "κορυφή". Εδώ δεν υπάρχουν μύθοι. Εδώ ο επισκέπτης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία και νιώθει την παρουσία ενός πραγματικού ερευνητή και επιστήμονα, του Μανόλη Ανδρόνικου. Ένας ακόμη άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας μας περιμένει...

Κώστας Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Ημαθία" και "Όλυμπος-Πιερία", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Πόλεις & οικισμοί", "Παραλίες" (ειδικά για τον νομό Πιερίας), "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα