Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Αμβρακικός - Αχέροντας: Πρέβεζα: Πάργα: Σούλι: Ηγουμενίτσα
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Ήπειρος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Παπασάββα, Εύη (Papasavva, Evi) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Μαστροπαύλος, Νίκος Γ. (Mastropavlos, Nikos G.) Σταθόπουλος, Δημήτρης, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Stathopoulos, Dimitris, taxidiotikos reporter)
Υπεύθυνος Σειράς: Μανιμανάκης, Κώστας Π. (Manimanakis, Kostas P.)
Φωτογράφος: Ταζέ, Ξένη (Taze, Xeni) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Συκάς, Βασίλης (Sykas, Vasilis) Σαρρής, Παναγιώτης (Sarris, Panagiotis) Βαγγελάκης, Σπύρος (Vangelakis, Spyros) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis)
Επιμελητής: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Κόντη, Μαρία (Konti, Maria)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Ανάταση ψυχών

Ο Γιώργος είναι φανατικός αναγνώστης μας. Ταξιδεύει σ\' όλη την Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του ταξιδιωτικού οδηγού. Ίσως γιατί ο Γιώργος δεν απατά τον τόπο που μεγάλωσε: τη Θεσπρωτία. Με ορμητήριο τα Σύβοτα, τα καλοκαίρια βγαίνει στ\' ανοικτά, δήθεν για ψάρεμα. Η αλήθεια είναι ότι απλώς του αρέσει να πλέει στα ίδια νερά, που κάποτε έπλεε ο θρυλικός Μπαρμπαρόσα, να ξεχνιέται αγναντεύοντας τα όμορφα νησάκια της περιοχής, και τις παραλίες σε όλη την ακτογραμμή μέχρι την Πάργα και κάποιες φορές -όταν έχει καλή παρέα- ακόμη και μέχρι την Πρέβεζα. Ο Γιώργος δεν είναι άδικα φανατικός λάτρης αυτής της περιοχής. "Ξεχασμένος" και με δύσκολο οδικό δίκτυο, ο τόπος αυτός συγκέντρωνε μέχρι πρόσφατα μόνο "διαβασμένους" και απαιτητικούς ταξιδευτές. Πλούσια χλωρίδα και πανίδα, πλούσια ιστορία και αρχαιολογικοί χώροι προσφέρουν ανάταση ψυχών. Ίσως όχι άδικα λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν οι ψυχές να φεύγουν από εδώ για να αναπαυτούν. Σε αντίθεση με τα νησιά αυτό το κομμάτι της Ελλάδας προσφέρεται για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Και πολύ περισσότερο για εξερεύνηση.

Κ. Π. Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Πρέβεζα", "Σούλι-Αχέροντας" και "Πάργα-Θεσπρωτία", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Πόλεις & οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Μύθοι και ιστορία" (ειδικά για την ενότητα: "Σούλι-Αχέροντας"), "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα