Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ζωή σε προστασία
Τα εθνικά πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας
Βιβλίο Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα >> Φύση >> Περιβάλλον - Προστασία >> Οικολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Αδαμαντοπούλου, Στέλλα (Adamantopoulou, Stella) Δενδρινός, Παναγιώτης (Dendrinos, Panagiotis)
Φωτογράφος: Κατσιγιάννης, Φίλιππος (Katsigiannis, Filippos) Δανιηλίδης, Νίκος (Daniilidis, Nikos) Bonetti, Andrea (Bonetti, Andrea) Αθανασιάδης, Θοδωρής (Athanasiadis, Thodoris) Δενδρινός, Παναγιώτης (Dendrinos, Panagiotis) Κατσαδωράκης, Γιώργος (Katsadorakis, Giorgos) Αλεξάκη, Ζερμαίν (Alexaki, Zermain) Αδαμαντοπούλου, Στέλλα (Adamantopoulou, Stella) Συκάς, Βασίλης (Sykas, Vasilis)
Εκδότης: Polaris
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-6829-07-9 Polaris 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
32χ30 - 322
Στη Δαδιά ο μαυρόγυπας πετά αργά και εντυπωσιακά, κρατώντας σχεδόν ακίνητα τα φτερά του, που το άνοιγμά τους φτάνει τα 2,5 μέτρα. Στον Έβρο οι πιο κομψοί επισκέπτες είναι αναμφίβολα τα λευκά και ροδόχρωμα φλαμίγκο, ενώ στην Οίτη κυριαρχούν οι νάρκισσοι, που το άρωμά τους είναι πιο έντονο από κάθε άλλου αγριολούλουδου.

H "Ζωή σε Προστασία" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγρια φύση της Ελλάδας. Μέσα από τις Περιοχές Ιδιαίτερης Οικολογικής Αξίας αποκαλύπτεται η μοναδική της ποικιλομορφία και βιοποικιλότητα, ενώ συνάμα παρουσιάζεται ο αγώνας εκατοντάδων ειδών για την επιβίωσή τους κόντρα στις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Με πλήθος από γεωγραφικά, ιστορικά και ταξιδιωτικά στοιχεία, είναι ένα μοναδικό λεύκωμα-οδηγός για τα Εθνικά μας Πάρκα.

Μέσα από το φακό των πιο αξιόλογων φωτογράφων άγριας φύσης της Ελλάδας αποτυπώνεται η απαράμιλλη ομορφιά των περιοχών που παρουσιάζονται, καθώς και η συμπεριφορά των απειλούμενων ειδών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σ\' αυτό το μαγευτικό ταξίδι ο αναγνώστης θα γνωρίσει τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας, καθώς και τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Θα συναντήσει τον κορμοράνο της Κερκίνης και τον αργυροπελεκάνο των Πρεσπών· το ρινοδέλφινο του Αμβρακικού και το ελάφι της Πάρνηθας· την κουκουναριά της Στροφυλιάς και τη σημύδα της Ροδόπης· το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και τα νούφαρα της Παμβώτιδας· το νερόφιδο του Σχινιά, τη σαλαμάνδρα της Καρπάθου και το αγρίμι των Λευκών Ορέων της Κρήτης· τα άγρια άλογα του Αίνου και το βασιλαετό της Δαδιάς· το νεροβούβαλο της Κερκίνης, το ζαρκάδι και την καφέ αρκούδα της Πίνδου.

Η "Ζωή σε Προστασία" απευθύνεται στον καθένα που αγαπά το φυσικό κόσμο, την πιο βαθιά πηγή ομορφιάς, έκπληξης και χαράς υπενθυμίζοντας πως αξίζει να προστατεύσουμε όσα θαυμαστά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα