Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πηγές ζωής
Βιβλίο Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα >> Ποταμοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Ασδραχάς, Γιάννης (Asdrachas, Giannis)
Υπεύθυνος Σειράς: Μανιμανάκης, Κώστας Π. (Manimanakis, Kostas P.)
Φωτογράφος: Συκάς, Βασίλης (Sykas, Vasilis) Κλήμη, Τζούλια (Klimi, Tzoulia) Κωνσταντινίδης, Γιώργος Δ., 1962- (Konstantinidis, Giorgos D., 1962-) Μαθιουδάκης, Βασίλης (Mathioudakis, Vasilis) Κορρός, Βαγγέλης (Korros, Vangelis) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter)
Επιμελητής: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Κόντη, Μαρία (Konti, Maria) Κατημερτζή, Παρασκευή, 1950-2015 ()
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-469-268-2 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
22χ25 - 145
Γεωλογικά ιζήματα και τεκτονικές πλάκες ποτίζουν τις ρίζες των υδάτινων μύθων. Ιστορίες "έμφυτες" στο ανθρώπινο γένος, που ο μίτος τους φτάνει στους μυθοπλάστες που άρχισαν να ερμηνεύουν με φανταστικές εξισώσεις τα αίτια για το πώς από τη σχισμή ενός βραχώδους όγκου ανάβλυζε κελαρύζοντας το νερό. Με τα επίθετα που ορίζουν τις ιδιότητες του ζωογόνου υγρού στοιχείου συντάσσεται ένας μακρύς κατάλογος: γάργαρο, όξινο, γλυκό, κρύο, ζεστό, πόσιμο, μεταλλικό, γλυφό, αποσταγμένο, θολό, διαυγές, μαλακό, σκληρό νερό. Χαρακτηριστικά που καθένα τους προσδιορίζει τη διαφορετική υφή του και ως εκ τούτο προσδιορίζει τη χρήση του.
Η ύπαρξη του νερού καθόριζε τις διαδρομές των πρώτων κοινωνιών των ανθρώπων, οι οποίες ήταν οργανωμένες σε έναν μοναδικό τρόπο ζωής. Αλλά και απαραίτητο στοιχείο για μόνιμη εγκατάσταση, όταν ο άνθρωπος άρχισε να δένεται με τη γη. Το νερό ακολουθεί το οξυγόνο σε αύξουσα ανάγκη διατήρησης της ανθρώπινης μηχανής. Ωστόσο, είναι το πρώτο σε ιερότητα. Δεν υπάρχει θρησκεία που να μην έχει αναγάγει αυτό το στοιχείο της φύσης σε μέσο προσέγγισης του θείου. [...]

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα