Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον εικοστό αιώνα
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: Ζάππειο Μέγαρο, 5-9 Ιουνίου 2007
Βιβλίο Καραμανλής, Κωνσταντίνος Γ., 1907-1998 >> Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Παραράς, Πέτρος Ι. (Pararas, Petros I.) Δημήτρης Π. Δημητράκος () Κιτρομηλίδης, Πασχάλης Μ. (Kitromilidis, Paschalis M.) Σπηλιωτόπουλος, Επαμεινώνδας Π. (Spiliotopoulos, Epameinondas P.) Μαυρογορδάτος, Γιώργος Θ. (Mavrogordatos, Giorgos Th.) Μπότσιου, Κωνσταντίνα Ε. (Botsiou, Konstantina E.) Αλιβιζάτος, Νίκος Κ., 1949- (Alivizatos, Nikos K.) Μέρτζος, Νικόλαος Ι. (Mertzos, Nikolaos I.) Καζάκος, Πάνος Β., 1941- (Kazakos, Panos V.) Κατσίγερας, Μιχάλης Ν., 1946-2018 (Katsigeras, Michalis) Χρηστίδης, Χρήστος (Christidis, Christos) Νίκος Α. Μαραντζίδης () Γούναρης, Βασίλης Κ. (Gounaris, Vasilis K.) Χατζηβασιλείου, Ευάνθης (Chatzivasileiou, Evanthis) Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Χατζηβασιλείου, Ευάνθης (Chatzivasileiou, Evanthis) Μπότσιου, Κωνσταντίνα Ε. (Botsiou, Konstantina E.) Σβολόπουλος, Κωνσταντίνος Δ., 1938-2019 (Svolopoulos, Konstantinos D.)
Εκδότης: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
Διακινητής: Χριστάκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-98633-0-8 Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 3 527
Η συστηματική και νηφάλια αποτίμηση -με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2007 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή- του προτύπου που υποστήριξε, των αρχών που προάσπισε, των προτάσεων που εισηγήθηκε και του έργου που επιτέλεσε, αποτελέσε χρέος έναντι της ιστορικής μνήμης και πολύτιμη κατάθεση χάριν των σημερινών και των αυριανών πολιτών.

Το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σύγκληση διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα" στο Ζάππειο Μέγαρο, το διάστημα 5-9 Ιουνίου 2007. Στο πλαίσιο του συνεδρίου εξετάστηκαν οι πτυχές του βίου και της δράσης του, στο εσωτερικό της χώρας και στο διεθνές πεδίο. Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις κάλυψαν τις εξής τέσσερις ενότητες: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και (α) το δημοκρατικό πολίτευμα, το Κράτος και οι θεσμοί (β) η ελληνική εξωτερική πολιτική και η δομή του διεθνούς συστήματος, (γ) η ελληνική οικονομία και κοινωνία, (δ) ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, ο αθλητισμός. Την ειδικότερη ευθύνη για την κατάρτιση και εφαρμογή του προγράμματος ανέλαβε Επιστημονική Επιτροπή από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες.

Η ανταπόκριση της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας υπήρξε εντυπωσιακή. Ο αριθμός των εισηγητών του Συνεδρίου ανήλθε σε εκατόν εξήντα ειδικούς. Παράλληλα, γνωστές προσωπικότητες από το χώρο των διεθνών σχέσεων και της εσωτερικής πολιτικής μετείχαν σε τρεις στρογγυλές τράπεζες, οι οποίες οργανώθηκαν στη διάρκεια του Συνεδρίου.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα