Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Περιβάλλον και θαλάσσιες μεταφορές
Σε αναζήτηση μιας βιώσιμης προσέγγισης: Σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων για τις θαλάσσιες μεταφορές και την προστασία του περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Βιβλίο Θάλασσα - Μόλυνση >> Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία >> Περιβαλλοντική πολιτική >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Τσάλτας, Γρηγόρης Ι. (Tsaltas, Grigoris I.)
Εισηγητής: Καρατζάνος, Χαράλαμπος (Karatzanos, Charalampos) Δαλακλής, Δημήτριος (Dalaklis, Dimitrios) Καρκαζής, Ιωάννης (Karkazis, Ioannis) Κλάδη - Ευσταθοπούλου, Μαριάνθη (Kladi - Efstathopoulou, Marianthi) Παπαντώνη, Μαρία Κ. (Papantoni, Maria K.) Λιάκουρας, Πέτρος Η. (Liakouras, Petros I.) Χαζάκης, Κωνσταντίνος (Chazakis, Konstantinos) Σιούσιουρας, Πέτρος Π. () Τσάλτας, Γρηγόρης Ι. (Tsaltas, Grigoris I.) Κορρές, Γεώργιος Μ. (Korres, Georgios M.) Νίττης, Κωνσταντίνος (Nittis, Konstantinos) Περιβολιώτης, Λεωνίδας (Perivoliotis, Leonidas) Παναγιωτίδης, Παναγιώτης (Panagiotidis, Panagiotis) Αλεξόπουλος, Αριστοτέλης Β. (Alexopoulos, Aristotelis V.) Καλλία - Αντωνίου, Αγγελική (Kallia - Antoniou, Angeliki)
Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-08-0459-1 Εκδόσεις Ι. Σιδέρης 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 615
... η συλλογική προσπάθεια στο συνέδριο της Χίου φάνηκε να μετεξελίσσεται από την αρχή σε μια συστηματική καταγραφή σημαντικών πορισμάτων για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στις θαλάσσιες μεταφορές, μέσα από συζητήσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε θεωρητικούς και θετικούς επιστήμονες, η πνευματική/επιστημονική συνεύρεση των οποίων δεν αποτελεί και την καθημερινότητα για την επιστημονική γενικότερα κοινότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, το εγχείρημα υπήρξε απόλυτα επιτυχές και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι αναδεικνύει και την ίδια τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον. Μια σχέση η οποία εδράζεται τόσο στη φιλοσοφική όσο και τη μαθηματική ταυτόχρονη και παράλληλη προσέγγιση του περιβαλλοντικού φαινομένου, σε επίπεδο μιας βιώσιμης και αειφόρου σύγχρονης διάστασής του, η οποία φαίνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια να αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της διεθνούς κοινωνίας.

Καθηγητής Γρηγόρης Ι. Τσάλτας


Το τελικό ζητούμενο είναι η αλλαγή της νοοτροπίας της ανθρωπότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και την εμπέδωση της αξίας ότι η προστασία του περιβάλλοντος ουσιαστικά σημαίνει προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της ανθρωπότητας, πρέπει να επιτευχθεί η αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καθηγητής Νικήτας Νικητάκος

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα