Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Σε θανάσιμη σύγκρουση 1941 - 1945
Οι αναμνήσεις ενός γερμανού στρατιώτη από το ανατολικό μέτωπο
Βιβλίο Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945 - Προσωπικές αφηγήσεις >> Στρατός - Προσωπικές αφηγήσεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Bidermann, Gottlob Herbert (Bidermann, Gottlob Herbert)
Μεταφραστής: Σταυρόπουλος, Δημήτριος Β. (Stavropoulos, Dimitrios V.)
Επιμελητής: Σταυρόπουλος, Δημήτριος Β. (Stavropoulos, Dimitrios V.)
Εκδότης: Eurobooks
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-98327-3-1 Eurobooks 2008
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ15 - 480
Μέσα στην κόλαση που ήταν ο Β\' Παγκόσμιος Πόλεμος, το Ανατολικό Μέτωπο ήταν η καρδιά της, φτιαγμένη από φωτιά και πάγο. Ο Γκότλομπ Χέρμπερτ Μπίντερμαν υπηρέτησε σε εκείνο το θανάσιμο θέατρο επιχειρήσεων από το 1941 έως το 1945 και τα απομνημονεύματα του από εκείνα τα χρόνια αναπαράγουν τις εικόνες, τους ήχους και τις οσμές του πολέμου, καθώς επίσης απεικονίζουν έναν στρατό που ακολουθούσε τον δρόμο προς την καταστροφή.

Μία στοχαστική αφήγηση που καθηλώνει, από έναν από τα εκατομμύρια ανώνυμους στρατιώτες οι οποίοι πολέμησαν και πέθαναν σε εκείνο το ανελέητο έδαφος, το βιβλίο "Σε θανάσιμη σύγκρουση" μεταφέρει την βαρβαρότητα και την φρίκη του Ανατολικού Μετώπου με λεπτομέρειες που ποτέ πριν δεν ήταν διαθέσιμες. Προσφέρει την οπτική γωνία ενός στρατιώτη πάνω στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας αποκαλυπτικές, νέες πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές επιχειρήσεις και την ζωή στον Γερμανικό Στρατό.

\'Έχοντας τραυματιστεί πέντε φορές και έχοντας παρασημοφορηθεί με πολλές ηθικές αμοιβές για ανδρεία, ο Μπίντερμαν πολέμησε στην Κριμαία και στην πολιορκία της Σεβαστούπολης. Έλαβε μέρος στις άγριες μάχες στα δάση νοτίως του Λένινγκραντ και το τέλος του πολέμου τον βρήκε μέσα στον θύλακα της Κουρλανδίας. Μοιράζεται τις εντυπώσεις του από το θέαμα αμέτρητων Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου κατά την αρχή της στρατιωτικής του υπηρεσίας, χωρικών που πάσχιζαν να επιβιώσουν πιασμένοι ανάμεσα σε δύο ανελέητους εχθρούς και πτωμάτων που είχαν σπαρθεί στο έδαφος. Θυμάται ένα χριστουγεννιάτικο δώρο ενός κέικ με τζίντζερ από την πατρίδα, το οποίο κάλυψε την δυσωδία της μάχης, ενός Πάσχα που γιορτάστηκε με ένα καλάθι γεμάτο με Ρωσικές χειροβομβίδες αντί για αυγά και της σχεδόν θαυματουργής διάσωσής του από πυρά πολυβόλου που δέχτηκε από μικρή απόσταση. Στο τέλος του βιβλίου του, ξαναζεί την ταπείνωση της παράδοσης σε έναν εχθρό τον οποίο οι Γερμανοί κάποτε χλεύαζαν και δίνει μία λογική ματιά στις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν μέσα στα Σοβιετικά Γκουλάγκ.

Ή αφήγηση του Μπίντερμαν καταρρίπτει τον μύθο του σχεδόν πλήρως μηχανοκίνητου γερμανικού στρατού ο οποίος ποδοπατούσε ατιμώρητος τους πιο αδύναμους αντιπάλους του. Παρά τις τεράστιες εκτάσεις εδάφους που κατέκτησαν οι Γερμανοί κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών της επιχείρησης "Barbarossa", ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας παρέμεινε σκληρός και ανηλεής. Με το δυνατό του στυλ γραφής η ιστορία του καταγράφει εκείνη την ζωντανή κόλαση στα χρονικά του Β\' Παγκοσμίου Πολέμου και διευρύνει την άντίληψή μας της πιο θανάσιμη ζώνης μάχης του.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
2
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας
Κοινωνικά δίκτυα