Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Ενδοοικογενειακή βία
Διεπιστημονική προσέγγιση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση: Αθήνα 4,5 και 6 Νοεμβρίου 2005
Βιβλίο Βία >> Επιθετικότητα >> Εγκληματολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work)
Επιμελητής: Δημοπούλου - Λαγωνίκα, Μαρία (Dimopoulou - Lagonika, Maria) Κατσίκη, Γιώτα (Katsiki, Giota) Mardikian - Gazerian, Baitzar (Mardikian - Gazerian, Baitzar)
Εισηγητής: Μάρκου, Σμάρω (Markou, Smaro) Μηλιώνη, Φωτεινή Α. (Milioni, Foteini) Μπούρη, Γεωργία (Mpouri, Georgia) Νικολαΐδης, Γιώργος, ψυχίατρος (Nikolaidis, Giorgos, psychiatros) Παπαγιαννοπούλου, Ματίνα (Papagiannopoulou, Matina) Κωσταβάρα, Καίτη (Kostavara, Kaiti) Κατσίκη, Γιώτα (Katsiki, Giota) Καραγιάννης, Δημήτρης Φ. (Karagiannis, Dimitris) Καλλιτεράκη, Ευτυχία (Kalliteraki, Eftychia) Γαϊτάνη, Τασώ (Gaitani, Taso) Αμηρά, Άννα (Amira, Anna) Αγάθωνος - Γεωργοπούλου, Ελένη (Agathonos - Georgopoulou, Eleni) Παπαμιχαήλ, Στέλλα (Papamichail, Stella)
Εκδότης: Συμβούλιο Επιμόρφωσης στην Κοινωνική Εργασία (Σ.Ε.Κ.Ε.) ΑΩ Εκδόσεις
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-98236-0-9 Συμβούλιο Επιμόρφωσης στην Κοινωνική Εργασία (Σ.Ε.Κ.Ε.) 2011
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 358
Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο, χωρίς να είναι νέο, σήμερα έχει πάρει μεγάλη έκταση και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, προς όλα τα μέλη της οικογένειας, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία προσεγγίζοντας το θέμα τόσο θεωρητικά και ερευνητικά, όσο και στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικών και σχεδιασμού προγραμμάτων. Στην παροχή υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και επαγγελματίες από το σύστημα απονομής δικαιοσύνης (π.χ. επιμελητές ανηλίκων) εργάζονται με οικογένειες, ομάδες και με μεμονωμένα άτομα όλων των ηλικιών επιδιώκοντας την ενδυνάμωση αυτών, τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν, καθώς και στην πρόληψη άλλων.

Η αντιμετώπιση και η πρόληψη ενός τόσο περίπλοκου και σοβαρού θέματος-προβλήματος όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, δεν μπορεί να γίνει με τη συμβολή ενός μόνον επιστημονικού κλάδου. Είναι απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση ώστε να αναπτυχθεί κοινός επιστημονικός λόγος ανάμεσα στους επαγγελματίες και να επιτευχθεί η δέσμευσή τους στον διαρκή διάλογο και στην επικοινωνία, μέσ\' από διεπιστημονικές ομάδες συνεργασίας.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα