Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Δυτικό Ζαγόρι - Πωγώνι
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά
Βιβλίο Ήπειρος - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Βορύλλα, Γεωργία (Vorylla, Georgia) Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Σεφεριάδης, Γιάννης (Seferiadis, Giannis)
Υπεύθυνος Σειράς: Μανιμανάκης, Κώστας Π. (Manimanakis, Kostas P.)
Φωτογράφος: Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Λιόκουρας, Αντώνης (Liokouras, Antonis)
Επιμελητής: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Κόντη, Μαρία (Konti, Maria)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Οι φρουροί της μνήμης

Οι άνθρωποι έφυγαν. Αλλά δεν ξέχασαν. Άφησαν πίσω τους ακοίμητους φρουρούς τα βουνά, τις απάτητες κορφές, τις άγριες χαράδρες και τα ποτάμια. Άφησαν πίσω τους κοσμήματα από πέτρα, έργα σπουδαίων μαστόρων που σήμερα όλοι ζηλεύουν. Άφησαν πίσω τους τη φύση να μεγαλουργεί, χωρίς ο άνθρωπος να τη βιάζει.
Τα μέρη τους, όπως παλιά, επισκέπτονταν αραιά και πού κάποιοι παράξενοι ξενόφερτοι, οι οποίοι περιέγραφαν μετά έναν τόπο παραδεισένιο.
Έτσι, σιγά σιγά ο τόπος τους απέκτησε φανατικούς φίλους. Τα πέτρινα χρόνια της απομόνωσης τελείωσαν. Οι στενοί χωματόδρομοι ασφαλτοστρώθηκαν. Τα αρχοντικά αναστηλώθηκαν και αρκετά από αυτά έγιναν ξενώνες.
Η Ήπειρος άρχισε να ξεδιπλώνει τις ομορφιές της. Τα Ζαγοροχώρια δεν τα χορταίνεις άλλωστε, όποια εποχή του χρόνου και να τα επισκεφθείς. Δίπλα, το άνγωστο σε πολλούς Πωγώνι -εκεί όπου κάποτε χρειαζόσουν ειδική άδεια για να το επισκεφτείς- έχει τις δικές του ομορφιές.
Εδώ ο ταξιδιώτης θα συναντήσει χωριά ερειπωμένα αλλά και ανθρώπους ακούραστους που δεν έφυγαν ποτέ. Ανθρώπους που δεν θέλουν να θυμούνται εκείνα τα δύσκολα χρόνια.

Κ. Π. Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Δυτικό Ζαγόρι" και "Πωγώνι", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Ανθρώπινες ιστορίες", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα