Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Τα νησιά μας: 2. Κυκλάδες: Αμοργός: Ανάφη: Άνδρος: Αντίπαρος: Δήλος: Δονούσα: Ηρακλειά: Θηρασία: Ίος: Τζιά: Κίμωλος: Κουφονήσια: Κύθνος
Μήλος: Μύκονος: Νάξος: Πάρος: Σαντορίνη: Σέριφος: Σίκινος: Σύρος: Σχοινούσα: Τήνος: Φολέγανδρος
Βιβλίο Κυκλάδες - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. ()
Υπεύθυνος Σειράς: Μανιμανάκης, Κώστας Π. (Manimanakis, Kostas P.)
Φωτογράφος: Κατσιγιάννης, Κώστας, ταξιδιωτικός ρεπόρτερ (Katsigiannis, Kostas, taxidiotikos reporter) Κατσίνη, Μαριλένα (Katsini, Marilena)
Επιμελητής: Μανιάτης, Δημήτρης Ν. () Κόντη, Μαρία (Konti, Maria)
Εκδότης: Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ14 - 161
Ο κύκλος των Κυκλάδων!

Ένας παράδοξος κύκλος. Τα νησιά των Κυκλάδων (με έκταση περίπου 8.000 τ. χλμ.) κυκλώνουν τη Δήλο (την ιερή "Μέκκα" της αρχαιότητας και πατρίδας του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος). Στέκεσαι πάνω στο βουνό Κύνθος, στη Δήλο, και περιστρέφεσαι γύρω απ\' τον εαυτό σου. Από εδώ -και με καλό καιρό- το μάτι σου πιάνει τα Κυκλαδονήσια που απλώνονται γύρω. Εδώ εξάλλου άνθησε ο περίφημος κυκλαδικός πολιτισμός (την περίοδο 3000 - 1000 π.Χ.) αφήνοντας πίσω του θαυμαστά έργα. Είναι η Τήνος, της Μεγαλόχαρης και των χωριών. Της προσδοκίας και της ανακάλυψης. Είναι η Μύκονος. Της ματαιοδοξίας και του λιτού και απέριττο τοπίου. Είναι η Σύρος. Της αστικής αύρας της Ερμούπολης και της δαιδαλώδους Άνω Σύρου. Είναι η Αμοργός. Της Χοζοβιώτισσας και του απέραντου γαλάζιου. Είναι η Πάρος. Της Εκατονταπυλιανής και των αρχαίων λατομείων. Είναι η Αντίπαρος με το Σπήλαιο, η Νάξος της Πορτάρας και του Αϊ-Προκόπη. Είναι η Σίφνος. Των αγγειοπλαστών και της διακριτικής αρχοντιάς. Είναι η Κύθνος, του Μι σου Σι και των Λουτρών. Είναι η Τζια, της Ιουλίδας και των Στιγαδιών. Είναι η Κίμωλος με το Κάστρο και η Μήλος, του Κλήματος και του σεληνιακού τοπίου που ακούει στο όνομα Σαρακήνικο. Είναι οι μικρές ανατολικές Κυκλάδες: Η Δονούσα, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα. Είναι η Σαντορίνη της καλντέρας και των υπόσκαφων μυστικών, αλλά και η Σέριφος με τις παλιές σκάλες εκφόρτωσης των μεταλλευμάτων. Είναι η Ίος των 365 εκκλησιών, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ανάφη. Είναι οι μικρόκοσμοι με τις κουκλίστικες Χώρες που ακροβατούν ανάμεσα στις συμπληγάδες του μαζικού τουρισμού, της ανοικοδόμησης και της λιτής ζωής που ύμνησαν ο Άρης Κωνσταντινίδης και ο Ζακ Λακαριέρ. Είναι οι τόποι που εσείς επιλέγετε κάθε καλοκαίρι για τις αποδράσεις σας. Είναι οι μικροί λευκοί παράδεισοι που δεν χωρούν στις 192 σελίδες ενός ταξιδιωτικού οδηγού. Όσες σελίδες κι αν προσθέσουμε.

Καλό καλοκαίρι!

Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Ιούνιος 2009


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια του τίτλου, τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Οικισμοί", "Παραλίες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
1
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
1
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα