Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Στερεά Ελλάδα: Εύβοια
Αξιοθέατα· παραλίες· διαδρομές· μονοπάτια· 4x4· διαμονή· φαγητό· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη
Βιβλίο Εύβοια - Ταξιδιωτικοί οδηγοί >> Εξαντλημένο

() Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Καλογήρου, Αντώνης X., ταξιδιωτικός συντάκτης (Kalogirou, Antonis) Βενετσανόπουλος, Τάσος (Venetsanopoulos, Tasos) Κουρή, Μάρω (Kouri, Maro) Ξεπαπαδάκος, Γιώργος (Xepapadakos, Giorgos) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas) Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy) Ιορδάνογλου, Αντώνης (Iordanoglou, Antonis)
Φωτογράφος: Βενετσανόπουλος, Τάσος (Venetsanopoulos, Tasos) Κουρή, Μάρω (Kouri, Maro) Μεράκος, Περικλής (Merakos, Periklis) Μουσταφέλλου, Κλαίρη (Moustafellou, Klairi) Ντρενογιάννης, Γιάννης (Ntrenogiannis, Giannis) Τηνιακός, Λεωνίδας (Tiniakos, Leonidas) Ιορδάνογλου, Αντώνης (Iordanoglou, Antonis)
Επιμελητής: Βαϊμάκη, Βάλυ (Vaimari, Valy)
Εκδότης: Έθνος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Έθνος 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ15 - 161
Έβρεχε πολύ... ο θεός με τον θεό. Ο Κηρέας ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι μούγκριζε φουσκωμένος. Είχε αυτό το καφετί χρώμα του πηλού που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις άγριες προθέσεις του ποταμού. Σε κάποια σημεία ασυγκράτητος, καβαλούσε τις όχθες και χυνόταν στο δρόμο... για λίγο έτσι προειδοποιητικά, για να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ποιος κάνει κουμάντο. Στο μυαλό έρχονταν οι στίχοι (του Μάντι Γουότερς αν δεν κάνω λάθος) "Μαρία πάρε το παιδί, το ποτάμι φουσκώνει. Η λάσπη παίρνει πίσω τη γη που της ανήκει...". Κάθε ώρα που περνούσε η κατάσταση χειροτέρευε και εγώ μαζί με όλη την ομάδα του "Εξερευνήστε" ήμασταν στον δρόμο, ο καθένας σε διαφορετικό σημεία της Εύβοιας, βρεγμένοι και λασπωμένοι... Άγνωστοι! Πριν από 1 μόλις ημέρα ανακαλύψαμε ότι ο έκτακτος συνεργάτης που είχε αναλάβει να περιηγηθεί στη Βόρειο Εύβοια είχε κάνει κοπή-κόλληση στα κείμενα από το διαδίκτυο! Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τίποτε. Έπρεπε να πάμε εμείς εκεί και να κάνουμε σωστά την έρευνα... ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών γιατί χρόνος δεν υπήρχε!
Τώρα χαμογελάμε... Αλλά δεν θέλουμε να μας συμβεί ποτέ ξανά. Μπορείς να παλαίψεις με τα πάντα, όχι όμως με τη βλακεία και τον κακό καιρό!
Τώρα το κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας το κοιτάμε και καμαρώνουμε γιατί τα καταφέραμε, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε πως αυτό δεν πληρώνεται με όλα τα χρήματα του κόσμου.
Αγαπάμε τη δουλειά μας, σεβόμαστε τους αναγνώστες και κάποτε ρισκάρουμε παραπάνω για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Εμείς τουλάχιστον!

Γιάννης Ντρενογιάννης
Οκτώβριος 2009


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Βόρεια Εύβοια", "Κεντρική Εύβοια" και "Νότια Εύβοια", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Οικισμοί" (με ξεχωριστή ενότητα για τη Χαλκίδα), "Παραλίες", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα