Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Όταν... η Ζωρζ Σαρή
Σαράντα χρόνια προσφοράς στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους: Πρακτικά ημερίδας, Αθήνα, 20 Μαΐου 2008
Βιβλίο Παιδική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Συγγραφείς - Ερμηνεία και κριτική >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Οικονομίδου, Σούλα (Oikonomidou, Soula) Παπαντωνάκης, Γεώργιος Δ. (Papantonakis, Georgios D.) Οικονομοπούλου, Βάσω (Oikonomopoulou, Vaso) Ζερβού, Αλεξάνδρα (Zervou, Alexandra) Αναγνωστοπούλου, Διαμάντη (Anagnostopoulou, Diamanti) Παράσχου - Χατζηδημητρίου, Σοφία (Paraschou, Sofia) Κουράκη, Χρύσα (Kouraki, Chrysa) Δημάκη - Ζώρα, Μαρία (Dimaki - Zora, Maria) Κορτσάρη, Ολυμπία (Kortsari, Olympia) Σπανάκη, Μαριάννα (Spanaki, Marianna) Τσιλιμένη, Τασούλα Δ. (Tsilimeni, Tasoula D.) Κανατσούλη, Μένη Δ. (Kanatsouli, Meni D.) Πάτσιου, Βίκυ (Patsiou, Viky) Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Katsiki - Gkivalou, Anta) Ζέη, Άλκη, 1923-2020 (Zei, Alki) Συλλογικό έργο (Collective Work)
Επιμελητής: Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Katsiki - Gkivalou, Anta)
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-16-3178-3 Εκδόσεις Πατάκη 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 247
Η Ζωρζ Σαρή είναι μια από τις πρωτοπόρες συγγραφείς παιδικών και νεανικών βιβλίων και το έργο της αποτελεί σταθμό στον χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και για νέους. Έχει αναθρέψει πνευματικά πολλές γενιές παιδιών από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα και θα εξακολουθεί να συμβάλλει στην ολόπλευρη καλλιέργειά τους για πολλά ακόμη χρόνια.

Το βιβλίο αυτό περιέχει τα κείμενα των ανακοινώσεων της ημερίδας που οργάνωσε τον περασμένο Μάιο το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το έργο της Ζωρζ Σαρή. Στην ημερίδα εκείνη συμμετείχαν καθηγητές όλων σχεδόν των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν ενσκήψει στο λογοτεχνικό έργο της Ζωρζ Σαρή και το έχουν μελετήσει μέσα από διάφορες μεθοδολογικές, επιστημονικές και επιστημολογικές θεωρήσεις, όπως είναι οι θεωρίες της αφήγησης, οι πολιτισμικές σπουδές, οι σπουδές του φύλου, η ιστορία της λογοτεχνίας, η κοινωνιολογία. Στην ημερίδα είχε επίσης συμμετάσχει και ένας αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών και διδακτόρων διαφόρων πανεπιστημιακών τμημάτων που έχουν ασχοληθεί με τα βιβλία της Σαρή, οι οποίοι κατέθεσαν τις επιστημονικές τους απόψεις γι\' αυτά αποτιμώντας το έργο της.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα