Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας
Βιβλίο Περιβάλλον >> Περιβάλλον - Προστασία >> Βιολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Primack, Richard (Primack, Richard) Διαμαντόπουλος, Γιάννης (Diamantopoulos, Giannis) Αριανούτσου - Φαραγγιτάκη, Μαργαρίτα (Arianoutsou - Farangitaki, Margarita) Δανιηλίδης, Δανιήλ (Daniilidis, Daniil) Βαλάκος, Στρατής Δ. (Valakos, Stratis D.) Παφίλης, Παναγιώτης (Pafilis, Panagiotis) Παντής, Ιωάννης Δ. (Pantis, Ioannis D.)
Εκδότης: Οδυσσέας
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-87714-5-1 Οδυσσέας 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 470
Πολλοί πιστεύουν ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη έχει φτάσει σε σημείο σχεδόν χωρίς επιστροφή. Ανεξάρτητα με την ένταση του προβλήματος εμείς οφείλουμε με συνεχώς αυξανόμενη προσπάθεια να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον.

Σ\' αυτή την κατεύθυνση το βιβλίο του Richard Primack αποτελεί έναν απαραίτητο οδηγό βασισμένο στην επιστήμη της διαφύλαξης, προστασίας διαχείρισης των ειδών και των ενδιαιτημάτων. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστόνης, Richard Primack προσεγγίζει το θέμα του, τόσο ως προς τις διαχειριστικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όσο και ως προς τα θεσμικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για να πλαισιώσουν αυτές τις τεχνικές. Ήδη το βιβλίο έχει μεταφρασθεί σε 20 γλώσσες και βρίσκεται σε πολλές βιβλιοθήκες πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Η απόδοσή του στα ελληνικά και η προσθήκη παραδειγμάτων από προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας με την έγκριση και προτροπή του συγγραφέα, είναι ένα έργο που έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία.

Η έκδοση αυτή ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει όλους όσοι εμπλέκονται στη Διαχείριση, Προστασία και Διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της χώρας μας. Ιδιαίτερα τα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), τους εργαζόμενους στους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, τους φοιτητές των τμημάτων Βιολογίας και Περιβάλλοντος, τους υπεύθυνους για την βιο-παρακολούθηση και διαμόρφωση των διαχειριστικών σχεδίων με στόχο την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Τέλος το βιβλίο αυτό με την απλή αλλά και συνάμα επιστημονική του προσέγγιση, αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας αλλά και του πλανήτη. Το ποσοστό αυτό της κοινωνίας που αντιδρά στην υποβάθμισή του, συνεχώς μεγαλώνει. Ανησυχεί και είναι έτοιμο να αλλάξει τα καθημερινά του στερεότυπα, για να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να βλάψει αυτόν και τα παιδιά του, σε τοπικό, εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σημερινοί "σωτήρες" φαίνεται να είναι οι ίδιοι που επί χρόνια επένδυαν καταστρέφοντας τον πλανήτη και τώρα διαχειρίζονται την ανάγκη του, για καλύτερη ποιότητα ζωής. Ας είμαστε όλοι προσεχτικοί και ας συμμετέχουμε. Έτσι, θα έχουμε τουλάχιστον μερίδιο στην ευθύνη του μέλλοντος μας...

Περιεχόμενα:

- Βιολογία Διατήρησης και Βιοποικιλότητα - Απειλές στη Βιολογική Ποικιλότητα - Διατήρηση του φυσικού Περιβάλλοντος στα Επίπεδα Πληθυσμού και Είδους - Η Διατήρηση Βιοκοινοτήτων - Η Διατήρηση και η Αειφόρος Ανάπτυξη - Η Ελληνική Εμπειρία - Γλωσσάρι - Βιβλιογραφία.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα