Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Philippines Rising
Βιβλίο Κινηματογράφος - Ερμηνεία και Κριτική >> Κινηματογραφικές ταινίες >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Yoo, Un-Seong (Yoo, Un-Seong) Χαρίτος, Λευτέρης (Charitos, Lefteris) Σαββάτης, Νίκος (Savvatis, Nikos) Zulueta, Lito B. (Zulueta, Lito B.) Phathanavirangoon, Raymond (Phathanavirangoon, Raymond) Tioseco, Alexis A. (Tioseco, Alexis A.) Huber, Christoph (Huber, Christoph) Lejano, Ed (Lejano, Ed) Αδαμίδης, Λευτέρης (Adamidis, Lefteris) Συλλογικό έργο () Libiran, Jim (Libiran, Jim)
Μεταφραστής: Ρηγοπούλου, Ζωή - Μυρτώ (Rigopoulou, Zoi - Myrto) Ελευθερίου, Μιχάλης (Eleftheriou, Michael)
Επιμελητής: Αδαμίδης, Λευτέρης (Adamidis, Lefteris)
Εκδότης: Αιγόκερως Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-322-381-8 Αιγόκερως 2009
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
28χ17 - 66
Ανανεωτικός, παλλόμενος, ορμητικός, σκληρός, αληθινός, συχνά βίαιος και ανησυχητικός, ο νέος κινηματογράφος των Φιλιππίνων αναμφίβολα δεν είναι φιλόξενος σε κάθε θεατή. Δεν ενδιαφέρεται να χαϊδέψει τις ευαισθησίες μας, δε διστάζει να αποκαλύψει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και συχνά επώδυνο ρεαλισμό την πραγματικότητα μιας χώρας που υποφέρει από μια σειρά κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων και που ακόμη προσπαθεί να προσδιορίσει την αυθυπαρξία και την ταυτότητά της.

Κι όμως ακόμη και κάτω από αυτές τις κάθε άλλο παρά ιδανικές συνθήκες ή ίσως ακριβώς εξαιτίας τους, μια νέα γενιά δημιουργών κατόρθωσε να αρθρώσει μια απόλυτα καινούρια κινηματογραφική γλώσσα που διεκδικεί το δικό της χώρο ακόμη και ανάμεσα στην κυριαρχία του mainstream σινεμά και της αμερικάνικης πολιτιστικής εισβολής, και που ξεκινώντας δειλά, αλλά προχωρώντας πλέον με αλματώδη βήματα κερδίζει την αναγνώριση στο παγκόσμιο κινηματογραφικό τοπίο.

Μια αναγνώριση για την οποία δικαιωματικά έχουμε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι κι εμείς, εδώ στη Θεσσαλονίκη, καθώς στηρίξαμε αυτό το νέο κινηματογραφικό ρεύμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το φετινό αφιέρωμα φιλοδοξεί να αποδείξει πως το σινεμά των Φιλιππίνων δεν είναι απλά μια ακόμη περαστική μόδα, αλλά μια κινηματογραφία που βρίσκεται στο κατώφλι μιας αληθινής δημιουργικής έκρηξης. Σκηνοθέτες με αποκρυσταλλωμένο ύφος και καθαρή ματιά πάνω στην τέχνη τους αλλά και τη ζωή, ταινίες με δύναμη και λόγο ύπαρξης, σινεμά που δεν αναλίσκεται σε εσωστρεφείς και αδιέξοδους λαβυρίνθους, αλλά που τολμά να μιλά για όσα το αφορούν, παντρεύοντας το σκληρό ρεαλισμό με έναν αφοπλιστικό λυρισμό της καθημερινότητας. Γεννημένο μέσα από την ψηφιακή επανάσταση που επέτρεψε σε μια νέα γενιά να πάρει στα χέρια της τα δημιουργικά της μέσα, το σινεμά των Φιλιππίνων μοιάζει πλέον να αγγίζει την ωριμότητα, δίχως να χάνει τίποτα από την ορμή ή την αμεσότητα του, κάνοντας τη στιγμή ιδανική για να γνωρίσουμε μέσα από αυτό το αφιέρωμα τη γοητευτική πολυπλοκότητα, τις διαφορετικές εκφάνσεις του και τους σημαντικότερους από τους πολλούς γεμάτους υποσχέσεις δημιουργούς του.

(Δέσποινα Μουζάκη, Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα