Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η εξέλιξη των ελεφάντων
Βιβλίο Παλαιοντολογία >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Δερμιτζάκης, Μιχαήλ Δ. (Dermitzakis, Michail D.) Συμεωνίδης, Νίκος Κ. (Symeonidis, Nikos K.) De Boer, L. E. M. (De Boer, L. E. M.) Sondaar, Paul Y. (Sondaar, Paul Y.)
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Διακινητής: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Ιδιωτική Έκδοση -
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
28χ21 - 85
Το βιβλίο αυτό δεν είναι το πρώτο βοήθημα για το μάθημα της Παλαιοντολογίας στους φοιτητές των τμημάτων Γεωλογικού και Βιολογικού της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Έχουν προηγηθεί βεβαίως και άλλες εκδόσεις του Γεωλογικού και Παλαιοντολογικού Εργαστηρίου και Μουσείου, που ασχολούνται με την εισαγωγή και την εξέλιξη στην Παλαιοντολογία.
Η μονογραφία αυτή με τίτλο "Εξέλιξη των Ελεφάντων" αποτελεί μια εισαγωγή στον τρόπο εξελίξεως της ομάδας των ζώων αυτών μέσα στη διάρκεια του γεωλογικού χρόνου και περιλαμβάνει, εκτός από τα παλαιοντολογικά στοιχεία και μια σειρά γενικότερων γνώσεων για τη μεγάλη οικογένεια των Προβοσκιδωτών, και συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό διαγραμμάτων και αναπαραστάσεων.
Για τη σύνταξη του κειμένου προσπαθήσαμε βασισμένοι στην πείρα από την διδασκαλία και την έρευνα, να συγκεντρώσουμε στοιχεία από εργασίες της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας και να τα αποδώσουμε σε όσο το δυνατόν απλοποιημένη και εκλαϊκευμένη μορφή, ώστε η εργασία αυτή να αποβεί χρήσιμη σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν μια σύγχρονη γνώση πάνω στον κλάδο της επιστήμης που λέγεται Παλαιοντολογία.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατανομή και τις ειδικές προσαρμογές των δύο σημερινών ειδών ελεφάντων, όπως είναι η δομή της σπονδυλικής τους στήλης, των ποδιών τους και της οδοντοφυΐας τους (με ειδική αναφορά στη δομή των γομφίων και την οριζόντια αντικατάσταση τους). Η προέλευση των Προβοσκιδωτών από το Ηώκαινο αναπτύσσεται λεπτομερώς.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα