Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Πολιτισμική και πολυπολιτισμική συμβουλευτική
Άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες, μαθητές
Βιβλίο Πολυπολιτισμικότητα >> Άτομα με ειδικές ανάγκες >> Μειονότητες >> Διαπολιτισμική εκπαίδευση >> Συμβουλευτική >> Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Κλεφτάρας, Γιώργος (Kleftaras, Giorgos)
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-19-0530-3 Ελληνικά Γράμματα 2010
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
23χ15 - 323
Οι παραδοσιακές θεωρίες συμβουλευτικής αποδεικνύονται ανεπαρκείς για το χειρισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα πολιτισμικών και εθνικών μειονοτήτων. Κεντρικός άξονας του βιβλίου είναι η ανάδειξη της σημασίας μιας πολιτισμικά ευαίσθητης συμβουλευτικής προσέγγισης γι\' αυτά τα άτομα. Πρόκειται για την πολιτισμική και πολυπολιτισμική συμβουλευτική. Η πολιτισμική συμβουλευτική αναφέρεται στη συμβουλευτική προσέγγιση κοινωνικών ομάδων που, αν και ανήκουν στην κυρίαρχη πολιτισμικά ομάδα, μοιράζονται παράλληλα την ιδιαίτερη κουλτούρα και τα χαρακτηριστικά μιας υποομάδας της. Η πολυπολιτισμική συμβουλευτική απευθύνεται σε άτομα που δεν ανήκουν στην κυρίαρχη πολιτισμικά κουλτούρα και προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Κεντρικά στοιχεία αυτής της προσέγγισης είναι η πολιτισμική ταυτότητα-συνείδηση και ο σεβασμός της πολιτισμικής ομάδας του ατόμου, καθώς και η αναγνώριση ότι κάθε πολιτισμικά κατάλληλη παρέμβαση θα πρέπει πιθανώς να περιλαμβάνει, ως απαραίτητο μέρος της, τόσο το ίδιο το άτομο όσο και την οικογένεια, την ομάδα, τη γειτονιά και την κοινότητα.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να παρουσιαστούν βασικά σημεία θεωρητικού, ερευνητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος σχετικά με τη συμβουλευτική προσέγγιση για άτομα που ανήκουν σε πολιτισμικές κατηγορίες-μειονότητες και ιδιαίτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα διαφορετικής κουλτούρας, αλλά και για τα παιδιά μέσα στο πλαίσιο της ιδιαίτερης κουλτούρας που αναπτύσσεται στο σχολικό περιβάλλον -συμβουλευτικός ρόλος του εκπαιδευτικού.

Το βιβλίο απαρτίζεται από τρία μέρη και έντεκα κεφάλαια. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην πολυπολιτισμική συμβουλευτική ατόμων που ανήκουν σε πολιτισμικές και εθνικές μειονότητες, στο ρόλο της πολιτισμικής ταυτότητας του συμβούλου και του συμβουλευόμενου, καθώς και στα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντώνται στο πλαίσιο της συμβουλευτικής ατόμων διαφορετικής κουλτούρας.

Το δεύτερο μέρος, στο οποίο και δίνεται έμφαση, περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις της συμβουλευτικής σε άτομα με δυσλειτουργίες.

Τέλος, το τρίτο μέρος επικεντρώνεται στο συμβουλευτικό ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στο πλαίσιο της ιδιαίτερης κουλτούρας που αναπτύσσεται στο σχολικό περιβάλλον.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα