Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η πορεία της ποιήτριας Ζωής Καρέλλη
Ως δόξα και τιμή της "πεποικιλμένης"
Βιβλίο Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική >> Συγγραφείς - Ερμηνεία και κριτική >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο () Μπακόλας, Νίκος (Bakolas, Nikos) Μιχαηλίδης, Κώστας Π. (Michailidis, Kostas P.) Μηλιώνης, Νικόλαος Α. (Milionis, Nikolaos A.) Μανουσάκης, Γιώργης, 1933-2008 (Manousakis, Giorgis) Κωνσταντίνος, Β. (Konstantinos, V.) Κοσματόπουλος, Αλέξανδρος, 1947- (Kosmatopoulos, Alexandros) Κόρφης, Τάσος, 1929-1994 (Korfis, Tasos) Κόρσος, Δημήτριος Ι. (Korsos, Dimitrios I.) Κεφάλας, Ηλίας, 1951- (Kefalas, Ilias) Κεσμέτη, Νατάσα (Kesmeti, Natasa) Κέντρου - Αγαθοπούλου, Μαρία (Kedrou - Agathopoulou, Maria) Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-2019 (Kargakos, Sarantos I.) Καραγιάννης, Στέλιος, 1956- (Karagiannis, Stelios, 1956-) Γιούλτσης, Βασίλειος Τ. (Gioultsis, Vasileios T.) Αλαβέρα, Ρούλα (Alavera, Roula) Βαφόπουλος, Γεώργιος Θ., 1903-1996 (Vafopoulos, Georgios Th.) Παππά, Λένα (Pappa, Lena)
Εκδότης: Ευθύνη
Κεντρική Διάθεση: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7033-67-3 Ευθύνη 1997
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 222
Καθώς ο γνήσιος ποιητής παλεύει να φανερώσει την αρετή της γλώσσας του, υψώνει με τις λέξεις του ένα φως να γνωριστεί ο άνθρωπος και ο κόσμος - το μυστήριο μέσα στο μυστήριο. Και όσο ψηλότερα ανεβαίνει ο ποιητής, τόσο μεγαλώνει μέσα στους θύλακες του έργου του αυτό το παρήγορο, εξανθρωπιστικό φως.

Φως τέτοιας έντασης, τελετουργικής ποιότητας της ελληνικής μας γλώσσας, φως μέγα αντικρύζουμε να υψώνεται στην αγιασμένη πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρούμε την σεμνότατη μορφή της κορυφαίας μας ποιήτριας Ζωής Καρέλλη να ανέρχεται προς την περιωπή της αθανασίας.

Την αθανασία αυτής που από τους πρώτους της στίχους άγγιξε καθώς αναρωτήθηκε για την αινιγματικότητα του θανάτου μας, αισθανόμαστε και με βαθειά χαρά βεβαιωνόμαστε πως η Καρέλλη την εκέρδισε - και μάλιστα, με τους δικούς της, αντλημένους από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα του προσωπικού της χαρίσματος τρόπους, με τις δικές της λέξεις, με την δική της γλώσσα. Στο έργο της συγκερνώνται με ασύγκριτη οργανική ενότητα, οι ουσίες που εζωοποίησαν τον αρχαίο Ελληνισμό με την μετάληψη αθανασίας όπου μας καλεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, η γλώσσα και το ήθος της. [...]

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα