Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                  ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Σικελιανός. Η συνάντηση των Δελφών
Τριάντα χρόνια από τον θάνατό του
Βιβλίο Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική >> Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Σικελιανός, Άγγελος (1884-1951) >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο (Collective Work) Ξύδης, Θεόδωρος (Xydis, Theodoros) Μυλωνάς, Γεώργιος Ε. () Μάτσας, Νέστορας, 1930-2012 (Matsas, Nestoras) Μαλεβίτσης, Χρήστος, 1927-1997 (Malevitsis, Christos) Κυδωνιάτης, Σόλων Π. (Kydoniatis, Solon P.) Κλάρας, Μπάμπης Δ. (Klaras, Bampis D.) Καρέλλη, Ζωή, 1901-1998 (Karelli, Zoi) Ζευγώλη - Γλέζου, Διαλεχτή (Zevgoli - Glezou, Dialechti) Ζέπος, Παναγιώτης Ι. (Zepos, Panagiotis I.) Ζαχαριουδάκη, Μαρία () Γρηγόρης, Γεράσιμος (Grigoris, Gerasimos) Γλέζος, Πέτρος (Glezos, Petros) Βλάχος, Γεώργιος Κ. (Vlachos, Georgios K.) Βασιλείου, Σπύρος, 1903-1985 (Vasileiou, Spyros) Σικελιανού, Άννα Α. (Sikelianou, Anna A.) Πλησής, Κυριάκος (Plisis, Kyriakos)
Εκδότης: Ευθύνη
Κεντρική Διάθεση: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
- Ευθύνη 1982
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 111
Το Έθνος οφείλει να τιμά εκείνους που ερμηνεύουν με έργα αθάνατα την ψυχή του, και που γνωρίζουν να μεταστοιχειώνουν την Ιστορία του σε πνεύμα.

Τέτοιο έργο επιτέλεσε στον εγκόσμιο βίο του ο κορυφαίος ποιητής του ελληνισμού Άγγελος Σικελιανός, συναιρώντας στο ποιητικό του έργο και στην πράξη του την τρισχιλιόχρονη ελληνική παράδοση σ\' ένα άνθισμα λόγου ιεροφάντη και σε μια δραστηριότητα που έκαμνε ορατό από τον λαό το πνεύμα της Ελλάδας το αθάνατο.

Το 1981 κηρύχθηκε από την πολιτεία ως "Έτος Αγγέλου Σικελιανού" και με πρωτοβουλία της τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής του (του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου ως εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, της Μαρίας Δημητρέα - Ζαχαριουδάκη του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως και του Γεωργίου Θηβαίου του Υπουργείου Πολιτισμού) το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών με πρόεδρο τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Παν. Ι. Ζέπο συγκάλεσε τον Ιούνιο του 1981 μια συνάντηση στοχαστών και λογοτεχνών, που γνώριζαν και μελέτησαν το έργο του Σικελιανού, να το διερευνήσουν και να συζητήσουν γι\' αυτό.

Καρπός της σπουδαίας εκείνης συνάντησης αποτελούν τα πρακτικά της που, απομαγνητοφωνημένα, περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό. [....]

Η "Ευθύνη"

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Χορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα