Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Το Εικοσιένα
Η κιβωτός του Νέου Ελληνισμού
Βιβλίο Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821 >> Κυκλοφορεί

() Συγγραφέας: Κοραής, Αδαμάντιος, 1748-1833 (Korais, Adamantios) Κόντογλου, Φώτης, 1895-1965 (Kontoglou, Fotis N.) Καποδίστριας, Ιωάννης (Kapodistrias, Ioannis) Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Κ., 1902-1986 (Kanellopoulos, Panagiotis K.) Κάλβος, Ανδρέας, 1792-1869 (Kalvos, Andreas) Καζαντζάκης, Νίκος, 1883-1957 (Kazantzakis, Nikos) Ιωάννου, Γιώργος, 1927-1985 (Ioannou, Giorgos) Θεοδωρακόπουλος, Ιωάννης Ν. (Theodorakopoulos, Ioannis N.) Ζολώτας, Ξενοφών (Zolotas, Xenofon) Δεσποτόπουλος, Αλέξανδρος Ι., 1913-2004 (Despotopoulos, Alexandros I.) Δασκαλάκης, Γεώργιος Δ. (Daskalakis, G. D.) Βρεττάκος, Νικηφόρος, 1912-1991 (Vrettakos, Nikiforos) Βλαχογιάννης, Γιάννης, 1867-1945 (Vlachogiannis, Giannis) Βαλαωρίτης, Αριστοτέλης, 1824-1879 (Valaoritis, Aristotelis) Βακαλόπουλος, Απόστολος Ε. (Vakalopoulos, Apostolos E.) Ανώνυμος Έλλην (Anonymos Ellin) Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Τσιρόπουλος, Κώστας Ε., 1930-2017 (Tsiropoulos, Kostas E.)
Εκδότης: Ευθύνη
Κεντρική Διάθεση: Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-7033-20-8 Ευθύνη 1993
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
21χ14 - 221
Σε καιρούς πνευματικού χαλασμού, καθώς οι σημερινοί, είναι δραματικά αναγκαίο και υπαρκτικά τραγικό να αναζητεί, κάθε λαός και κάθε άνθρωπος, τη σωτηρία του σε μια βαθύτερη αυτογνωσία, φροντίζοντας ν\' απαλλάξει την αληθινή του ταυτότητα από μύθους και στολίσματα που της πρόσθεσαν τα βιωμένα χρόνια.

Είναι δραματικά αναγκαίο, και νόμιμο, γιατί τέτοιο υψηλό αγώνισμα υποβάλλει η ίδια η εντελέχεια της Ιστορίας· και είναι υπαρκτικά τραγικό, γιατί χωρίς τέτοια συνειδητή κατάχτηση της ταυτότητας, οι άνθρωποι και τα έθνη χάνουν τον εαυτό τους, δεν υπάρχουν κατά τις προδιαγραφές του πνεύματος. Και τότε, δεν μπορούν ούτε να επισημάνουν την αποστολή τους στον κόσμο αυτό.

Το Εικοσιένα είναι ο υψηλός ιστορικός και συνάμα πνευματικός χώρος όπου ο Έλληνας και ο λαός μας σύμπας οφείλει, σε ύψιστη εγρήγορση, να αγωνιστεί για να βρει και να γνωρίσει τον εαυτό του. Αυτό είναι η ιερή κιβωτός του Ελληνισμού με την οποία στην αγκάλη είναι προορισμένο να περνά απείραχτος από την φθορά του χρόνου. Είναι το ταμείο προτύπων μορφών και υποδειγμάτων βίου που εγαλβάνισε με αίμα η Ιστορία και τα ύψωσε εκεί όπου στρέφεται ο άνθρωπος για να ζητήσει εμπνεύσεις βίου. [...]

Η "Ευθύνη"

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα