Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Εξουσία και δύναμη στην παιδική και νεανική λογοτεχνία
Βιβλίο Παιδική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική >> Κυκλοφορεί

() Συγγραφέας: Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος () Κόκκινος, Δημήτρης (Kokkinos, Dimitris) Κατσίκη - Γκίβαλου, Άντα (Katsiki - Gkivalou, Anta) Καρασαββίδου, Ελένη (Karasavvidou, Eleni) Καρακίτσιος, Ανδρέας Α. (Karakitsios, Andreas) Κανατσούλη, Μένη Δ. (Kanatsouli, Meni D.) Καλογήρου, Τζίνα () Καλαϊτζόπουλος, Κωνσταντίνος (Kalaitzopoulos, Konstantinos) Ζερβού, Αλεξάνδρα (Zervou, Alexandra) Γιαννικοπούλου, Αγγελική Α. (Giannikopoulou, Angeliki A.) Βασιλαράκης, Ιωάννης Ν. (Vasilarakis, Ioannis N.) Αναγνωστοπούλου, Αγγελική (Anagnostopoulou, Angeliki) Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Δ. (Anagnostopoulos, Vasileios D.) Ακριτόπουλος, Αλέξανδρος Ν. (Akritopoulos, Alexandros N.) Συλλογικό έργο ()
Επιμελητής: Αναγνωστοπούλου, Διαμάντη (Anagnostopoulou, Diamanti) Παπαντωνάκης, Γεώργιος Δ. (Papantonakis, Georgios D.)
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-16-3608-5 Εκδόσεις Πατάκη 2010
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 362
Οι μορφές της εξουσίας/δύναμης που ενδύεται η λογοτεχνική έκφραση είναι ποικίλες και συνυφασμένες με τις εκάστοτε κοινωνικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Οι τρόποι με τους οποίους
οι συγγραφείς βιβλίων για παιδιά και για νέους, συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιούν μεταφορικά την εξουσία στα κείμενά τους αφορούν άλλοτε τη χαρακτηρολόγηση των προσώπων, άλλοτε την αφηγηματική δομή και οικονομία, άλλοτε τον χειρισμό της γλώσσας ή της εικόνας και άλλοτε την οπτική γωνία ή εστίαση.

Το θέμα της εξουσίας/δύναμης και των αναπαραστάσεών τους στα κείμενα της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας αποτελεί όλο και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης σε διεθνές επίπεδο. Ο συλλογικός αυτός τόμος φιλοδοξεί να συμβάλει στη μελέτη του σημαντικού αυτού θέματος, αντλώντας δεδομένα κυρίως από την ελληνική παιδική/νεανική λογοτεχνία. Περιέχει ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν σε σχετικό συνέδριο το 2007 στη Ρόδο αλλά και κείμενα άλλων μελετητών και ερευνητών της παιδικής λογοτεχνίας, που αντιμετωπίζουν πολύπλευρα και εποικοδομητικά το θέμα τόσο από την πλευρά της θεωρίας όσο και από αυτήν της ερμηνείας και της κριτικής των κειμένων.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις σχέσεις της εξουσίας/δύναμης με την παιδική ηλικία, το λαϊκό παραμύθι, το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο και το εφηβικό/νεανικό μυθιστόρημα.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Χρυσοί Υποστηρικτές
Ασημένιοι Υποστηρικτές
Χάλκινοι Υποστηρικτές
Με ενδιαφέρει να εμφανιστώ και εγώ στους Υποστηρικτές
Πηγή δεδομένων βιβλίωνΧορηγοί επικοινωνίας


Κοινωνικά δίκτυα